Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπαγώνουμε το σπανάκι, το τοποθετούμε σε τρυπητό και το στίβουμε για να αφαιρέσουμε τα υγρά.
- Ξεπαγώνουμε και το φύλλο κρούστας μας για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε στην συνέχεια.
- Εντωμεταξύ, ψιλοκόβουμε το μαιντανό, το δυόσμο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Σε ενα μπωλ μεταφέρουμε το σπανάκι μας και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατέυουμε.
- Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά μας σε ενα μπωλάκι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
- Κατόπιν προσθέτουμε και την φέτα την οποία εχουμε σπάσει με ενα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε, το ξυσμα απο λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε ένα ένα στην βάση του ταψιού που έχουμε ήδη λαδώσει με τις άκρες να προεξέχουν απο το ταψί. ( 4 φύλλα)
- Ενδιάμεσα, τα λαδώνουμε καλά ούτως ώστε να έχουν τραγανή υφή μετά το ψήσιμο.
- Βάζουμε με ένα κουτάλι την γέμιση η οποία είναι κρύα και καλά στραγγισμένη ώστε να μην μεταφερθούν πολλά υγρα.
- Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων μέσα στο ταψί και προσθέτουμε άλλα 5-6 φύλλα απο πάνω ελαφρώς τσαλακωμένα σε οριζόντια κατεύθυνση το ένα δίπλα απο το άλλο.
- Παιρνάμε ενα μαχαίρι περιμετρικα του ταψιού
- Πασπαλίζουμε με σισάμι και λαδώνουμε ξανά την επιφάνεια της πίτα μας καλά.
- Την χαράζουμε διαγώνια για να έχουμε μετά κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.
- Την ψήνουμε στην μέση του φούρνου, σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 C σε αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.