Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

ΔυσκολίαΜέτρια
Προετοιμασία30 min
Χρόνος45 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεπαγώνουμε το σπανάκι, το τοποθετούμε σε τρυπητό και το στίβουμε για να αφαιρέσουμε τα υγρά.
  2. Ξεπαγώνουμε και το φύλλο κρούστας μας για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε στην συνέχεια.
  3. Εντωμεταξύ, ψιλοκόβουμε το μαιντανό, το δυόσμο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  4. Σε ενα μπωλ μεταφέρουμε το σπανάκι μας και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατέυουμε.
  5. Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά μας σε ενα μπωλάκι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  6. Κατόπιν προσθέτουμε και την φέτα την οποία εχουμε σπάσει με ενα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε, το ξυσμα απο λεμόνι και ανακατεύουμε.
  7. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε ένα ένα στην βάση του ταψιού που έχουμε ήδη λαδώσει με τις άκρες να προεξέχουν απο το ταψί. ( 4 φύλλα)
  8. Ενδιάμεσα, τα λαδώνουμε καλά ούτως ώστε να έχουν τραγανή υφή μετά το ψήσιμο.
  9. Βάζουμε με ένα κουτάλι την γέμιση η οποία είναι κρύα και καλά στραγγισμένη ώστε να μην μεταφερθούν πολλά υγρα.
  10. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων μέσα στο ταψί και προσθέτουμε άλλα 5-6 φύλλα απο πάνω ελαφρώς τσαλακωμένα σε οριζόντια κατεύθυνση το ένα δίπλα απο το άλλο.
  11. Παιρνάμε ενα μαχαίρι περιμετρικα του ταψιού
  12. Πασπαλίζουμε με σισάμι και λαδώνουμε ξανά την επιφάνεια της πίτα μας καλά.
  13. Την χαράζουμε διαγώνια για να έχουμε μετά κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.
  14. Την ψήνουμε στην μέση του φούρνου, σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 C σε αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.