
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΣοφρίτο με χοιρινό φιλέτο και λευκό κρασί
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κανονικά δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του Κερκυραϊκού Σοφρίτο και της αντίστοιχης Ιταλικής παρασκευής εκτός μόνο από το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις το κρέας τηγανίζεται. Οπότε στην Ιταλία μην ζητήσετε κάτι τέτοιο γιατί θα απογοητευτείτε. Συνήθως επίσης το φαγητό αυτό γίνεται με μοσχαρίσιο κρέας αλλά εδώ θα το κάνουμε με χοιρινό και μάλιστα φιλέτο για λιγότερα λιπαρά και σημαντικά λιγότερο χρόνο ψησίματος. Δείτε τη συνταγή και υιοθετήστε τη. Θα σας αρέσει πάρα πολύ!
- Κόβουμε το φιλέτο σε ροδέλες 0,5 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.
- Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Αν δεν τα χωράει η κατσαρόλα το κάνουμε σε 2 δόσεις στο ίδιο λάδι.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι μόλις ροδίσουν. Στην ίδια κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το ξίδι, το κρασί, το ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμόνι. Ανεβάζουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση.
- Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και αφήνουμε να μελώσει.
- Σερβίρουμε με λίγη ρόκα που την έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και μηλόξυδο. Στολίζουμε με λίγη καρέ ντομάτα.
Υποσημείωση:
Με 2 κιλά χοιρινό φιλέτο γεμίζει ένα ρεσό δηλαδή για 12 άτομα περίπου.
TIP
- Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι σπυρωτό ή με πουρέ πατάτας.
- Μπορεί να γίνει και με μοσχαρίσιο κρέας απλά θα χρειαστεί βράσιμο 30 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.