Κάθε μέρα αξίζει!
Σοφρίτο με χοιρινό φιλέτο και λευκό κρασί

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Χοιρινό φιλέτο Χοιρινό φιλέτο
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
1 κούπα κούπα Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
100 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένο)
5 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένο )
2 κ.σ. κ.σ. Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
200 g g Λευκό κρασί Λευκό κρασί
60 g g Μηλόξυδο Μηλόξυδο
350 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
100 g g Μουστάρδα Μουστάρδα
(απαλή)

Για το σερβίρισμα:

Ρόκα Ρόκα
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Μηλόξυδο Μηλόξυδο
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Σοφρίτο με χοιρινό φιλέτο και λευκό κρασί

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(9)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κανονικά δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του Κερκυραϊκού Σοφρίτο και της αντίστοιχης Ιταλικής παρασκευής εκτός μόνο από το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις το κρέας τηγανίζεται. Οπότε στην Ιταλία μην ζητήσετε κάτι τέτοιο γιατί θα απογοητευτείτε. Συνήθως επίσης το φαγητό αυτό γίνεται με μοσχαρίσιο κρέας αλλά εδώ θα το κάνουμε με χοιρινό και μάλιστα φιλέτο για λιγότερα λιπαρά και σημαντικά λιγότερο χρόνο ψησίματος. Δείτε τη συνταγή και υιοθετήστε τη. Θα σας αρέσει πάρα πολύ!

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε ροδέλες 0,5 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Αν δεν τα χωράει η κατσαρόλα το κάνουμε σε 2 δόσεις στο ίδιο λάδι.
  4. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι μόλις ροδίσουν. Στην ίδια κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό.
  5. Ρίχνουμε το ξίδι, το κρασί, το ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμόνι. Ανεβάζουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση.
  6. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τη μουστάρδα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
  9. Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και αφήνουμε να μελώσει.
  11. Σερβίρουμε με λίγη ρόκα που την έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και μηλόξυδο. Στολίζουμε με λίγη καρέ ντομάτα.

Υποσημείωση:

Με 2 κιλά χοιρινό φιλέτο γεμίζει ένα ρεσό δηλαδή για 12 άτομα περίπου.

TIP

  1. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι σπυρωτό ή με πουρέ πατάτας.
  2. Μπορεί να γίνει και με μοσχαρίσιο κρέας απλά θα χρειαστεί βράσιμο 30 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

10 Προσφορές

Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16.11 - 22.11
+500 g δώρο
1,18
Belbake Αλεύρι ντίνκελBelbake Αλεύρι ντίνκελ
Belbake Αλεύρι ντίνκελ
30.11 - 06.12
1,69
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδαςBelbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
16.11 - 22.11
Μόνο για λίγο
1,49
Xenia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοXenia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Xenia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
07.12 - 13.12
Μόνο για λίγο
39,95
Μοσχοφίλερο  Π.Γ.Ε. ΠελοπόννησοςΜοσχοφίλερο  Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
Μοσχοφίλερο Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
07.12 - 13.12
-20%
2,99 €
2,39
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
07.12 - 13.12
+500 g δώρο
1,18
Deluxe Μύλος πιπεριού Deluxe Μύλος πιπεριού
Deluxe Μύλος πιπεριού
28.09 - 31.01
4,69
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
19.09 - 30.11
-9%
2,70 €
2,45
Hellmann's Μουστάρδα κανονικήHellmann's Μουστάρδα κανονική
Hellmann's Μουστάρδα κανονική
19.09 - 30.11
-9%
5,25 €
4,73
Hellmann's Μουστάρδα καυτερήHellmann's Μουστάρδα καυτερή
Hellmann's Μουστάρδα καυτερή
19.09 - 30.11
-9%
5,25 €
4,73