Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε το αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη και βούτυρο.
- Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος (ρίζιασμα).
- Ακολούθως, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Βγάζουμε την ζύμη από το μίξερ, την δουλεύουμε λίγα λεπτά με τα χέρια μας και την κάνουμε μια μπάλα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 με 1 ½ ώρα (ή μέχρι να διπλασιαστεί).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε , τη ζάχαρη και τη κανέλα.
- Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε γύρω - γύρω.
- Παίρνουμε τη ζύμη που έχει ξεκουραστεί και την κόβουμε σε δύο κομμάτια.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια του πλάστη σε ορθογώνιο 30 επί 40 εκατοστά.
- Με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μοιράζουμε και απλώνουμε τη γέμιση και στα δύο ορθογώνια.
- Πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη από την πλευρά των 40 εκατοστών σχηματίζοντας έτσι δύο στενόμακρα ρολά.
- Με ένα λεπτό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη στη μέση.
- Ακολούθως κόβουμε το κάθε μισό ρολό σε τρία (3) ίσα κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το άλλο κομμάτι ζύμης. Συνολικά θα έχουμε δώδεκα κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα δώδεκα cinnamon rolls στο ταψάκι αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 15 λεπτά.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για 25’ με 30’ ή ανάλογα με το φούρνο μας.
- Βγάζουμε τα από το φούρνο και αφού κρυώσουν γαρνίρουμε με την πραλίνα φουντουκιού
Αγαπημένα Cinnamon Rolls.. Εδώ τα παρουσιάζουμε κάνοντας τα ακόμα πιο λαχταριστά βάζοντάς τους και σοκολάτα. Ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό, είναι στα καλύτερά τους όταν είναι ακόμα φρέσκα. Όταν η ζάχαρη μέσα έχει καραμελώσει και είναι πραγματικά αχτύπητη στη γεύση παρέα με την κανέλα και τη σοκολάτα. Και η επικάλυψη από πάνω κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα! Ένα γλυκό όχι για όλες τις ώρες αλλά ένα γλυκό που σας κάνει να σκέφτεστε ό,τι η ζωή είναι ωραία!
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για τα cinnamon roll
TIP
Η ζύμη μπορεί να μείνει στην κατάψυξη για ένα μήνα. Κάνουμε διπλή δόση
Είναι σημαντικό να μην τα παραψήσετε. Αλλιώς όταν κρυώσουν γίνονται σκληρά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής):
Ενέργεια: 513 kcal
Υδατάνθρακες: 64,5 γρ.
Σάκχαρα: 30,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Πρωτεΐνη:7,7 γρ.
Λιπαρά: 24,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:13,6 γρ.