
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΣούπα Μινεστρόνε
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Διάσημη Ιταλική σούπα λαχανικών από τον 2ο αιώνα μ.χ. Περιέχει πάρα πολλά λαχανικά και παλαιότερα η βάση της ήταν ζωμός από όσπρια. Η κάθε περιοχή της νότιας Ιταλίας έχει τη δική της συνταγή και εξαρτάται πολύ από τον καιρό και τα διαθέσιμα λαχανικά που υπάρχουν για να την φτιάξουμε. Θέλει λίγο αγάπη κόβοντας τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια αλλά με τον τρόπο αυτό είναι έτοιμη και πιο γρήγορα.
- Προετοιμάζουμε τα υλικά και τα λαχανικά όπως αναγράφονται πιο πάνω και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον.
- Αφού βγάλει τα αρώματά του, προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και το αλάτι.
- Αφού μαραθεί και καραμελώσει ελαφρά προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ακολούθως προσθέτουμε και την ντοματόπαστα και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρά.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία προσθέτοντας το ζεστό νερό ή ζωμό, τη δάφνη και το ξύσμα λεμόνι.
- Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε μέσα το λάχανο, το κοφτό μακαρονάκι, τις πατάτες και το καρότο.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και λίγο πριν ψηθεί το ζυμαρικό και οι πατάτες, προσθέτουμε μέσα το κολοκυθάκι, τις ντομάτες (φρέσκια και τενεκεδάκι), τα φασόλια και το πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να ψηθούν εντελώς οι πατάτες και τα ζυμαρικά.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό (ανάλογα πόσο πυκνή θέλουμε τη σούπα μας).
- Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά, τυρί παρμεζάνα και ψωμί μπαγκέτα.
TIP
- Μπορούμε να κάνουμε μια μινεστρόνε από μια φασολάδα αφού την εμπλουτίσουμε την επόμενη μέρα με πολλά λαχανικά και ζυμαρικά.
- Φυσικά ανάλογα την εποχή μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά είναι και πιο φρέσκα.