Κάθε μέρα αξίζει!
Σαρδέλες σαγανάκι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 Σαρδέλες Σαρδέλες
(κονσέρβες)
2 Τομάτες Τομάτα
(ώριμε ψιλοκομμένες ή ένα κουτί κονκασέ)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(πολτοποιημένες)
150 g g Τυρί φέτα Τυρί φέτα
(ή Καλαθάκι Μυτιλήνης, σε κυβάκια)
2 κλωνάρι κλωνάρι Ρίγανη Ρίγανη
(φρέσκια, τα φυλλαράκια)
4 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο )
Μπούκοβο Μπούκοβο
(προαιρετικά)

Σαρδέλες σαγανάκι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

30 min
(13)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ξεπλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Ξεπλένουμε τη φέτα και την κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε τη θυμάρι και ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC-170ºC για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τις σαρδέλες και τις απλώνουμε πάνω στη σάλτσα. Περιχύνουμε με το λάδι τους το ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180ºC.