Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά για την σως.
- Στην συνέχεια ζεσταίνω νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μπλανσάρω τα λαχανικά για 2 λεπτά.
- Έπειτα τα αφήνω να κρυώσουν και σε ένα μπωλ ανακατεύω όλα τα υλικά μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσω την σως.
- Κόβω το καλαμάρι σε ροδέλες, το βάζω σε ένα μπολ και περιχύνω το αριάνι πάνω του μέχρι να το καλύψω. Το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε ένα άλλο μπωλ βάζω όλα τα υλικά του παναρίσματος και τα ανακατεύω με ένα φουε.
- Έπειτα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ηλιέλαιο στους 175 βαθμούς και μεταφέρω τα καλαμαράκια από την μαρινάδα στο πανάρισμα και από το πανάρισμα στο λάδι μέχρι να τηγανιστούν.
- Αφού τηγανιστούν, τα σφραγίζω.
- Κόβω τη μπαγκέτα, στήνω και απολαμβάνω.