Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για περίπου 20 ώρες σε μπόλικο νερό.
- Έπειτα τα βράζουμε για 50 λεπτά.
- Αν χρειαστεί, τα ξαφρίζουμε.
- Tα κρυώνουμε αμέσως με άφθονο νερό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβίθια, εκτός από τις πίκλες.
- Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και στολίζουμε με τις πίκλες.
Καταπληκτική και εύκολη σαλάτα με όσπρια. Με τα ρεβίθια είναι απίθανη. Και φυσικά μπορούμε να έχουμε έτοιμα ρεβίθια σε μερίδες στην κατάψυξη βρασμένα και όποτε θέλουμε να έχουμε αυτή την ωραία σαλάτα. Οι πίκλες δίνουν πολύ ωραία γεύση και τα μυρωδικά το απογειώνουν.
TIPS
1. Το ίδιο γίνεται και με ό,τι άλλα όσπρια θέλουμε. Με μικρά φασόλια είναι τέλεια σαλάτα... το ίδιο και με φακές.
2. Χρησιμοποιούμε ένα καλό και απαλό ξίδι για τη συνταγή. Μη βάλετε κάποιο πολύ απλό ξίδι.
3. Εκτός από πίκλες θα μπορούσαμε να βάζαμε και κάποιο αλλαντικό.