Κάθε μέρα αξίζει!
Ριζότο με παντζάρια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

250 g g Ρύζι Ρύζι
(καρολίνα)
400 g g Πατζάρια Πατζάρια
(βρασμένα)
φλιτζάνια φλιτζάνι Ζωμός κοτόπουλου Ζωμός κοτόπουλου
(1 1/2, καυτό)
φλιτζάνια φλιτζάνι Λευκό κρασί Λευκό κρασί
(1/2, ξηρό)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένες)
4 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο)
Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
(από 1/2 λεμόνι)
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Γραβιέρα Γραβιέρα
(Ίου τριμμένη)
80 g g Γιαούρτι Γιαούρτι
(στραγγιστό)
20 φύλλα φύλλο Ρόκα Ρόκα
(άγριας)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο )

Ριζότο με παντζάρια

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

30 min
(74)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζετε στο multi τα παντζάρια, τα πολτοποιείτε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτετε το ρύζι και το σκόρδο και ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού.
Ρίχνετε το κρασί και περιμένετε να το πιει εντελώς. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζωμό και σιγοβράζετε μέχρι να τον πιει, οπότε προσθέτετε το δεύτερο φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύετε σχεδόν συνέχεια και περιμένετε κάθε φορά να πιει το υγρό (αλλά όχι να στεγνώσει τελείως), πριν ρίξετε το επόμενο φλιτζάνι ζωμό.

Σε περίπου 20 λεπτά το ρύζι είναι al dente και χυλωμένο. Προσοχή, δεν πρέπει να το παραβράσετε!
Προσθέτετε τον πολτό των παντζαριών και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε για 1-2 λεπτά ακόμη στη φωτιά και αποσύρετε. Στο σημείο αυτό, το ριζότο μπορεί να περιμένει μέχρι και 15 λεπτά, αν δεν είστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέτετε την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι και ρίχνετε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε το ριζότο στα πιάτα γαρνίροντας με γιαούρτι και φυλλαράκια ρόκας.

3 Προϊόντα

Νώμα Ρύζι Parboiled ΘεσσαλονίκηςΝώμα Ρύζι Parboiled Θεσσαλονίκης
Νώμα Ρύζι Parboiled Θεσσαλονίκης
01.05 - 31.05
-20%
1,69 €
1,35
Γάλπο Γραβιέρα αγελάδοςΓάλπο Γραβιέρα αγελάδος
Γάλπο Γραβιέρα αγελάδος
01.05 - 31.05
-20%
4,15 €
3,29
Στάμου  Παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτιΣτάμου  Παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι
Στάμου Παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι
30.05 - 05.06
Μόνο για λίγο
0,99