
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΡιζότο άγριων μανιταριών με παρμεζάνα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεπαγώνουμε τα άγρια μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα. Βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μαζί με το ρύζι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Όσο το κρασί σιγοβράζει, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό λαχανικών.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, συμπληρώνουμε με ζεστό ζωμό ώσπου να καλύψει το ρύζι, επαναλαμβάνοντας μόλις εξατμιστούν τα υγρά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Τρίβουμε την παρμεζάνα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι μετά από περίπου 20 λεπτά, ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το 1/3 της παρμεζάνας και τον μαϊντανό μέσα στο ρύζι.
Σερβίρουμε το ριζότο σε πιάτα, απλώνουμε από πάνω τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.