Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία10 min
Χρόνος45 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Μια καταπληκτική συνταγή για το εβδομαδιαίο μας ψωμί. Μπορεί μέχρι τώρα να μην κάναμε ψωμί γιατί βαριόμασταν να ζυμώσουμε ή να το θεωρούσαμε δύσκολο. Όχι πια... Εδώ σας έχουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για ψωμί που δεν θέλει καθόλου ζύμωμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη πριν σχεδόν 20 χρόνια και φυσικά δημιούργησε αίσθηση! Σειρά σας να το δοκιμάσετε...

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε το νερό και το ανακατεύουμε και αυτό.
  3. Θα πάρουμε μια πολύ νερουλή ζύμη. ΔΕΝ βάζουμε παραπάνω αλεύρι γιατί έτσι πρέπει να είναι. Δεν ανησυχούμε.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 6-8 ώρες μέχρι να φουσκώσει καλά.
  5. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  6. Αδειάζουμε την ζύμη εκεί πάνω.
  7. Πασπαλίζουμε και τα χέρια μας με αλεύρι και με πολύ γρήγορες κινήσεις φέρνοντας την περιφέρεια της ζύμης προς τα μέσα δημιουργούμε ένα καρβέλι.
  8. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μια ώρα.
  9. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  10. Βάζουμε μέσα στο φούρνο μια γάστρα με το καπάκι της για να κάψει και αυτή.
  11. Μετά τη μια ώρα με μεγάλη προσοχή για να μην καούμε βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο.
  12. Κρατώντας τις άκρες από τη λαδόκολλα, μεταφέρουμε το καρβελάκι μας μαζί με τη λαδόκολλα μέσα στη γάστρα.
  13. Σκεπάζουμε τη γάστρα φορώντας γάντια και τη μεταφέρουμε στο φούρνο.
  14. Ψήνουμε 30 λεπτά και μετά φορώντας γάντια αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά για να πάρει ωραίο χρώμα.
  15. Αφαιρούμε τη γάστρα από το φούρνο και αφαιρούμε το καρβέλι από τη γάστρα.
  16. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει λίγο για 15 λεπτά και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.
  17. TIP

    Μπορούμε να βάλουμε και 20% αλεύρι ολικής αν θέλουμε.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (ολόκληρο καρβέλι)

    Ενέργεια: 1639 kcal

    Υδατάνθρακες:343,9γρ.

    Σάκχαρα: 1,3 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 12,2 γρ.

    Πρωτεΐνη: 46,5 γρ.

    Λιπαρά: 4,4 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά:0,7 γρ.