Κάθε μέρα αξίζει!
Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

450 g g Αλεύρι Αλεύρι
(σκληρό ή για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το πλάσιμο)
2 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
2 g g Μαγιά Μαγιά
(ξερή )
350 ml ml Νερό Νερό
(χλιαρό)

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

55 min
(23)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια καταπληκτική συνταγή για το εβδομαδιαίο μας ψωμί. Μπορεί μέχρι τώρα να μην κάναμε ψωμί γιατί βαριόμασταν να ζυμώσουμε ή να το θεωρούσαμε δύσκολο. Όχι πια... Εδώ σας έχουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για ψωμί που δεν θέλει καθόλου ζύμωμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη πριν σχεδόν 20 χρόνια και φυσικά δημιούργησε αίσθηση! Σειρά σας να το δοκιμάσετε...

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε το νερό και το ανακατεύουμε και αυτό.
  3. Θα πάρουμε μια πολύ νερουλή ζύμη. ΔΕΝ βάζουμε παραπάνω αλεύρι γιατί έτσι πρέπει να είναι. Δεν ανησυχούμε.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 6-8 ώρες μέχρι να φουσκώσει καλά.
  5. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  6. Αδειάζουμε την ζύμη εκεί πάνω.
  7. Πασπαλίζουμε και τα χέρια μας με αλεύρι και με πολύ γρήγορες κινήσεις φέρνοντας την περιφέρεια της ζύμης προς τα μέσα δημιουργούμε ένα καρβέλι.
  8. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μια ώρα.
  9. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  10. Βάζουμε μέσα στο φούρνο μια γάστρα με το καπάκι της για να κάψει και αυτή.
  11. Μετά τη μια ώρα με μεγάλη προσοχή για να μην καούμε βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο.
  12. Κρατώντας τις άκρες από τη λαδόκολλα, μεταφέρουμε το καρβελάκι μας μαζί με τη λαδόκολλα μέσα στη γάστρα.
  13. Σκεπάζουμε τη γάστρα φορώντας γάντια και τη μεταφέρουμε στο φούρνο.
  14. Ψήνουμε 30 λεπτά και μετά φορώντας γάντια αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά για να πάρει ωραίο χρώμα.
  15. Αφαιρούμε τη γάστρα από το φούρνο και αφαιρούμε το καρβέλι από τη γάστρα.
  16. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει λίγο για 15 λεπτά και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.

TIP
Μπορούμε να βάλουμε και 20% αλεύρι ολικής αν θέλουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (ολόκληρο καρβέλι)
Ενέργεια: 1639 kcal
Υδατάνθρακες:343,9γρ.
Σάκχαρα: 1,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 12,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 46,5 γρ.
Λιπαρά: 4,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:0,7 γρ.

4 Προσφορές

Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
05.10 - 11.10
+500 g δώρο
1,15
Βοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΒοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
05.10 - 11.10
Μόνο για λίγο
4,79
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
27.09 - 03.10
0,79
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτουΧρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
28.09 - 04.10
Μόνο για λίγο
1,59

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Γάστρα με καπάκι Λαδόκολλα