Πράσινη σαλάτα με γαρίδες, παστέλι, αποξηραμένα βερίκοκα και βινεγκρέτ με μέλι

Πράσινη σαλάτα με γαρίδες, παστέλι, αποξηραμένα βερίκοκα και βινεγκρέτ με μέλι

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος25 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    1.Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατόνερο για 3 λεπτά.

    2. Κατόπιν τις βάζουμε σε κρύο νερό, τις στραγγίζουμε σε χαρτί και μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη μαρινάδα.

    3. Για το dressing, βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

    4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, αναδεύοντας

    με το σύρμα.*

    5. Βράζουμε σε αλατόνερο τα φασολάκια μας για 2-3 λεπτά και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό με πάγο για να κρατήσουν την τραγανότητα και το έντονο χρώμα τους.

    6. Μετά τα στραγγίζουμε σε χαρτί. Στη συνέχεια στήνουμε τη σαλάτα μας με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε το dressing από πάνω.

    *Tip: Προσθέτουμε νερό για να αραιώσει και λεμόνι για να πήξει.