Πορτοκαλόπιτα με παγωτό

Πορτοκαλόπιτα με παγωτό

ΔυσκολίαΜέτρια
Προετοιμασία40 min
Χρόνος60 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Ένα γλυκό που έχει κατακτήσει μικρούς και μεγάλους! Υπέροχο σιροπιαστό με ένα υπέροχο κόλπο.. Η ζύμη της που δεν είναι ζύμη αλλά λεπτοκομμένα φύλλα μπακλαβά που έχουν ξεραθεί. Το υπέροχο άρωμα του πορτοκαλιού πραγματικά την κάνει τόσο Ελληνική. Την κάνουν και με άλλα εσπεριδοειδή όπως λεμόνια ή λάιμ ή μανταρίνια αλλά τη γεύση της αυθεντικής πορτοκαλόπιτας δεν θα την βρείτε με άλλο τρόπο. Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε!

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί και μειωθεί λίγο η θερμοκρασία του το κρυώνουμε στο ψυγείο.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα του μπακλαβά σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να σκληρύνουν για 1 ώρα το λιγότερο. Στη συνέχεια, τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την πορτοκαλόπιτα. Χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά και να φουσκώσουν λίγο τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε μέσα το θρυμματισμένο φύλλο του μπακλαβά και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα της πορτοκαλόπιττας μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18 εκατοστών και ψήνουμε στους 165˚C για 40 λεπτά.
  6. Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  7. Την αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για 10 λεπτά και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  8. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό της επιλογής μας και ψιλοκομμένο καρύδι.
  9. TIP

    Αν βιάζεστε τα φύλλα μπορείτε να τα ξεράνετε γρήγορα στο φούρνο αν τον έχουμε ανάψει στους 60 βαθμούς.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/8 συνταγής):

    Ενέργεια: 691 kcal

    Υδατάνθρακες: 64,9 γρ.

    Σάκχαρα: 52,1 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 1,5 γρ.

    Πρωτεΐνη:11,1 γρ.

    Λιπαρά: 43,4 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 10,5 γρ.