Φρουτάλια

Φρουτάλια

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία30 min
Χρόνος50 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Υπέροχη ομελέτα φούρνου η Φρουτάλια με καταγωγή από τις Κυκλάδες. Μπορείτε να την ακούσετε και Φουρτάλια αλλά είναι το ίδιο πράγμα. Περιέχει πολλά λαχανικά και μυρωδικά και είναι ένα πλήρες γεύμα. Υπέροχη για πρωινό ή μεσημεριανό και ιδανική για brunch ιδίως αν έχετε ετοιμάσει τα λαχανικά από το προηγούμενο βράδυ.

  1. Ξεκινάμε να κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για να ξεπικρίσουν για περίπου 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν. Ενώ περιμένουμε, κόβουμε και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  3. Προσθέτουμε την μελιτζάνα και το κολοκύθι, τα ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά, αφού έχουμε μειώσει λίγο τη φωτιά.
  5. Στη συνέχεια ανεβάζουμε πάλι τη φωτιά, προσθέτουμε το λουκάνικο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε την τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά.
  7. Στο τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Για το μείγμα αυγών, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να το κάνουμε στο χέρι με ένα σύρμα.
  9. Το αδειάζουμε στο ταψί με τα λουκάνικα και τα λαχανικά που έχουν κρυώσει.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου.
  11. Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω μεριά του φούρνου και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να ψηθεί σίγουρα το κάτω μέρος της φρουτάλιας.
  12. Ύστερα τοποθετούμε το ταψί στην μέση του φούρνου και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.
  13. Σερβίρουμε κομμάτια από τη φρουτάλια σε πιάτα και στολίζουμε με λίγη ρόκα και ελαιόλαδο.
  14. TIPS

    1. Μπορούμε αν θέλουμε να μην βάλουμε το λουκάνικο ή να βάλουμε κάποιο άλλο αλλαντικό ή και καθόλου.

    2. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και τυριά.

    3. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα λαχανικά από την προηγούμενη μέρα και να τα έχουμε έτοιμα για ψήσιμο την επόμενη και βέβαια αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε πολλά μείγματα με τα λαχανικά, να τα έχουμε στην κατάψυξη και να τρώμε υπέροχη Φρουτάλια όλο το χρόνο!

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής)

    Ενέργεια: 759 kcal

    Υδατάνθρακες: 16,9 γρ.

    Σάκχαρα: 9,2 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 6,5 γρ.

    Πρωτεΐνη: 25,1 γρ.

    Λιπαρά: 76 γρ.

    Κορεσμένα Λιπαρά: 16 γρ.