Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο.
- Διαλύουμε τον πελτέ με τον ζωμό λαχανικών σε ένα μπολάκι και τον περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και την τομάτα.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 4 λεπτά.
Είναι στην ουσία ένα ωραίο μπριάμ που συνοδεύει λίγο ψάρι! Ένα ολοκληρωμένο γεύμα! Ό,τι καλύτερο και για τα παιδιά που δεν θα ψάχνουν το ψάρι για κόκκαλα. Νόστιμο και πολύ υγιεινό καλοκαιρινό φαγητό! Η τσιπούρα είναι τόσο νόστιμη και ταιριάζει με το λεμόνι και την τομάτα. Μπορείτε να την φάτε και έτσι. Ή και σκέτα τα λαχανικά...με λίγη φέτα ή με λίγο γιαούρτι.
Για τα λαχανικά
Για το ψάρι
Μοιράζουμε σε πιάτα τα λαδερά λαχανικά και από πάνω το ψάρι. Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένομαϊντανό.
TIPS
1. Τις άλλες εποχές αλλάζοντας λίγο τα λαχανικά μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό πιάτο πάντα. Φανταστείτε το με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, ρέβα, παντζάρι, πιπεριές ή ό,τι άλλο!
2. Μπορούμε αντί για ψάρι να το κάνουμε με άλλη πηγή πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο ή κουνέλι.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 727,5 kcal
Υδατάνθρακες: 41,9 γρ.
Σάκχαρα: 9,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 10 γρ.
Πρωτεΐνη: 30 γρ.
Λιπαρά: 49,7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 7,2 γρ.