Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κοκκινιστό με πέννες

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κοκκινιστό με πέννες

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία15 min
Χρόνος60 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο το κρέας από το μπούτι του κοτόπουλου είναι τελείως διαφορετικό από το στήθος και μάλιστα δεν θεωρείται καν "λευκό" κρέας. Πλούσιο σε γεύση και σε πρωτεΐνες, με πολλές βιταμίνες ιδίως Β είναι μια υπέροχη τροφή ιδίως για ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους. Και μπορεί να έχει λίγες περισσότερες θερμίδες από το στήθος κοτόπουλου και λίγα περισσότερα λιπαρά, αλλά αυτά είναι στην ουσία μονοακόρεστα λιπαρά, καλά λιπαρά δηλαδή, που πρέπει να τα έχουμε στη διατροφή μας. Και φυσικά αν αφαιρέσουμε το δέρμα (μετά το μαγείρεμα) μειώνονται πολύ και οι θερμίδες και τα λιπαρά. Οπότε δείτε εδώ μια υπέροχη όσο και απλή συνταγή για να συνοδεύσετε το κοτόπουλό σας!

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και έπειτα προσθέτουμε τα φιλέτα να ροδίσουν από όλες τις μεριές για 10 περίπου λεπτά.
  3. Έπειτα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
  5. Ρίχνουμε ξανά τα φιλέτα.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ και τα μπαχαρικά.
  8. Καλύπτουμε το κρέας με τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά.
  9. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
  10. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για ένα λεπτό.
  11. Αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά, προσθέτουμετα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  12. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  13. TIPS

    1. Αν θέλουμε το φαγητό μας να είναι με λιγότερες θερμίδες αφαιρούμε το δέρμα από το κοτόπουλο.

    2. Μπορούμε να κάνουμε διπλάσια ποσότητα σάλτσας και κοτόπουλου, να κρατήσουμε τη μισή στην κατάψυξη σε μπολ και να έχουμε έτοιμο το φαγητό για μια άλλη μέρα. Απλά θα έχουμε να βράσουμε τα ζυμαρικά και έτοιμο το δείπνο μας.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

    Ενέργεια: 975kcal

    Υδατάνθρακες: 108,7 γρ.

    Σάκχαρα: 15,7 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 8,4 γρ.

    Πρωτεΐνη: 59,3 γρ.

    Λιπαρά: 31,5 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 4 γρ.