Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην πάρει χρώμα και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και περιχύνουμε με τον ζωμό.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το εστραγκόν, την μουστάρδα και τελευταίο το γιαούρτι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Τηναφαιρούμε από τη φωτιά, τηνχτυπάμε με μεγάλη προσοχή γιατί είναι καυτήσε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Παράλληλα κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες πάχους 1 εκ., το αλατίζουμε και το ψήνουμε σε μία αντικολλητική επιφάνεια για 7-10 λεπτά χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας. Αν θέλουμε, απλά αλατίζουμε την αντικολλητική επιφάνεια και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου επάνω.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τα φιλέτα και το ψιλοκομμένο θυμάρι και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Αν θέλουμε να πήξει καλά η σάλτσα, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ σε 50 ml κρύο νερό, αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα για το ρύζι, βράζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα που καλό είναι να είναι στενή.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον αρακά, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, το χυμό πορτοκάλι και το ρύζι.
- Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένο καπάκι και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως που βρίσκονται στη συσκευασία.
- Σερβίρουμε το ρύζι με τη σάλτσα και τα κομμάτια του κοτόπουλου και λίγα έξτρα φύλλα από θυμάρι.
Κοτόπουλο κατσαρόλας λίγο διαφορετικό. Με μια υπέροχη κρεμώδη σάλτσα με ελάχιστα λιπαρά μιας και έχει γιαούρτι και όχι κρέμα γάλακτος. Η μουστάρδα και το κρασί του δίνει την ωραία όξινη γεύση ενώ το εστραγκόν είναι τα πιο υπέροχα αρωματικά για το κοτόπουλο.
TIPS
1. Μπορεί να γίνει και με φιλέτο από μπούτι που όμως μπορεί να χρειαστεί να μαγειρευτεί λίγα λεπτά περισσότερο.
2. Το γιαούρτι θέλει προσοχή καθώς το μαγειρεύουμε. Η φωτιά δεν πρέπει να είναι δυνατή γιατί μπορεί να κόψει το γιαούρτι.
3. Το γιαούρτι να είναι πλήρες.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 780 kcal
Υδατάνθρακες: 67,1 γρ.
Σάκχαρα: 8,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
Πρωτεΐνη: 71,5 γρ.
Λιπαρά: 22,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 5,1 γρ.