Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
- Ρίχνουμε την τομάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά.
- Μόλις ζεσταθούν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε ένα μπολ ή σε 4 πιάτα.
- Στολίζουμε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά. Οι φαρφάλες ταιριάζουν πολύ με όλα τα λαχανικά, τα μανιτάρια παντρεύονται και δίνουν τη νοστιμιά τους σε ένα πιάτο που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Η φέτα στο τέλος γίνεται ο πρωταγωνιστής.
TIPS
1. Αν τα ζυμαρικά τα βράζουμε την ίδια ώρα που ετοιμάζουμε τη σάλτσα ο χρόνος προετοιμασίας μειώνεται ακόμα περισσότερο.
2. Τη φέτα μπορούμε να τη βάλουμε απλά από πάνω στο τέλος αν δεν θέλουμε να σπάσει με το ανακάτεμα.
3. Κάθε εποχή μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάποια λαχανικά με κάποια άλλα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 820 kcal
Υδατάνθρακες: 109 γρ.
Σάκχαρα: 7,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 13 γρ.
Πρωτεΐνη: 27,3 γρ.
Λιπαρά: 33,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 6,7 γρ.