Φαρφάλες με σπανάκι, τυρί φέτα και μανιτάρια

Φαρφάλες με σπανάκι, τυρί φέτα και μανιτάρια

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία30 min
Χρόνος45 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά. Οι φαρφάλες ταιριάζουν πολύ με όλα τα λαχανικά, τα μανιτάρια παντρεύονται και δίνουν τη νοστιμιά τους σε ένα πιάτο που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Η φέτα στο τέλος γίνεται ο πρωταγωνιστής.

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
  5. Ρίχνουμε την τομάτα και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά.
  7. Μόλις ζεσταθούν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές.
  8. Ανακατεύουμε καλά.
  9. Σερβίρουμε σε ένα μπολ ή σε 4 πιάτα.
  10. Στολίζουμε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  11. TIPS

    1. Αν τα ζυμαρικά τα βράζουμε την ίδια ώρα που ετοιμάζουμε τη σάλτσα ο χρόνος προετοιμασίας μειώνεται ακόμα περισσότερο.

    2. Τη φέτα μπορούμε να τη βάλουμε απλά από πάνω στο τέλος αν δεν θέλουμε να σπάσει με το ανακάτεμα.

    3. Κάθε εποχή μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάποια λαχανικά με κάποια άλλα.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

    Ενέργεια: 820 kcal

    Υδατάνθρακες: 109 γρ.

    Σάκχαρα: 7,6 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 13 γρ.

    Πρωτεΐνη: 27,3 γρ.

    Λιπαρά: 33,1 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 6,7 γρ.