Φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

Φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία20 min
Χρόνος20 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Απίθανα κεφτεδάκια! Τραγανά απέξω και ζουμερά από μέσα. Χορταστικά και υπέροχα! Υπάρχουν σε όλη τη μέση Ανατολή με διάφορες παραλλαγές στο τι όσπρια χρησιμοποιούνται, αν φτιάχνονται με ωμά ή βρασμένα όσπρια κτλ. Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Θα ξετρελαθείτε.

    Μέθοδος παρασκευής

    Για τα φαλάφελ:

  1. Φουσκώνουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχουμε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  5. Όταν ξεκουραστεί, πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψί.
  6. Παράλληλα ετοιμάζουμε ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος) και το ζεσταίνουμε στους 180 βαθμούς σε μέτρια φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τους τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  8. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε επάνω σε σαλάτα μαζί με τη σάλτσα ταχίνι.
  9. Για τη σάλτσα ταχίνι:

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία λεία σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό, αν το ταχίνι είναι αρκετά πηχτό.

    TIP

  10. Από τα σημεία που θέλουν προσοχή με τα φαλάφελ είναι η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνισμα. Δεν πρέπει να είναι κάτω από 180 βαθμούς, γιατί διαλύονται οι κεφτέδες κατά το ψήσιμό τους.
  11. Πολλές φορές η σάλτσα ταχίνι βγαίνει λίγο πικρή, ιδίως αν το ταχίνι μας είναι ολικής άλεσης και το λεμόνι είναι άγουρο. Λίγο μέλι βοηθάει πολύ.