Κάθε μέρα αξίζει!
Φαγκρί φιλέτο σαν ψαρόσουπα με λαχανικά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 Φαγκρί Φαγκρί
(φιλεταρισμένα, 4 φιλέτα)
2 Πατάτες Πατάτα
2 Καρότα Καρότο
2 Κολοκύθια Κολοκύθι
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτρια, ξερά )
6 κλωνάρι κλωνάρι Σέλινο Σέλινο
(ή σελέρι)
12 Τοματίνια Τοματίνι
Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(από 1 μεγάλο λεμόνι)
150 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(εξαιρετικό παρθένο)
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 κόκκοι κόκκος Μπαχάρι Μπαχάρι
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Φαγκρί φιλέτο σαν ψαρόσουπα με λαχανικά

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:15 h
(16)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αν υπάρχει ένα πολύ δημοφιλές φαγητό που βασίζεται στο ψάρι αυτό είναι η ψαρόσουπα. Μαγειρεύεται με διαφορετικούς τρόπους σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Εδώ μια συνταγή εμπνευσμένη από την ελληνική της κλασσική εκδοχή με λαχανικά.

Εκτέλεση

  1. Φιλετάρουμε το φαγκρί. Κρατάμε το κεφάλι και τα κόκκαλα και φτιάχνουμε με αυτά έναν γρήγορο ζωμό προσθέτοντας το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο. Θα χρειαστούμε περίπου 500 ml νερό βράζοντας ήπια για μισή ώρα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε την πατάτα, το κολοκύθι και το καρότο σε κυβάκια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά πρώτα το κρεμμύδι και μετά τα υπόλοιπα λαχανικά. Ακολουθεί το σέλινο κομμένο σε μέρη μήκους 2 εκατοστών. Προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αρχίσουν να χυλώνουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού κρατώντας λίγο στην άκρη. Βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα αλατοπιπερωμένα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσει η σάρκα του ψαριού ξεκινώντας από τη μεριά του δέρματος. Σβήνουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι και χρησιμοποιούμε και λίγο από το ξύσμα του.
  4. Σερβίρουμε τα χυλωμένα μας λαχανικά σε βαθύ πιάτο με τη σάλτσα τους και από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο. Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Τιπ: Αν έχει φθαρεί το αντικολλητικό μας τηγάνι τοποθετούμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνειά του και σωτάρουμε τα φιλέτα πάνω σε αυτό

11 Προϊόντα

Ελληνικά καρότα Ελληνικά καρότα
Ελληνικά καρότα
28.03 - 03.04
-21%
0,95 €
0,75
Ελληνικά τοματίνια σε ξυλοκιβώτιοΕλληνικά τοματίνια σε ξυλοκιβώτιο
Ελληνικά τοματίνια σε ξυλοκιβώτιο
30.03 - 30.03
Μόνο
3,49
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
ΤοματίνιαΤοματίνια
Τοματίνια
01.03 - 31.03
-25%
1,95 €
1,46
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
01.03 - 31.03
-24%
0,29 €
0,22
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
27.03 - 03.04
10,69
Ελληνικά τοματίνιαΕλληνικά τοματίνια
Ελληνικά τοματίνια
04.04 - 10.04
-35%
3,99 €
2,59
ΠατάτεςΠατάτες
Πατάτες
04.04 - 10.04
-26%
0,95 €
0,70
Κρεμμύδια άσπραΚρεμμύδια άσπρα
Κρεμμύδια άσπρα
04.04 - 10.04
-23%
1,29 €
0,99
ΠατάτεςΠατάτες
Πατάτες
08.04 - 10.04
-21%
0,95 €
0,75

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Κατσαρόλα