
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΦαγκρί φιλέτο σαν ψαρόσουπα με λαχανικά
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αν υπάρχει ένα πολύ δημοφιλές φαγητό που βασίζεται στο ψάρι αυτό είναι η ψαρόσουπα. Μαγειρεύεται με διαφορετικούς τρόπους σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Εδώ μια συνταγή εμπνευσμένη από την ελληνική της κλασσική εκδοχή με λαχανικά.
Εκτέλεση
- Φιλετάρουμε το φαγκρί. Κρατάμε το κεφάλι και τα κόκκαλα και φτιάχνουμε με αυτά έναν γρήγορο ζωμό προσθέτοντας το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο. Θα χρειαστούμε περίπου 500 ml νερό βράζοντας ήπια για μισή ώρα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε την πατάτα, το κολοκύθι και το καρότο σε κυβάκια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά πρώτα το κρεμμύδι και μετά τα υπόλοιπα λαχανικά. Ακολουθεί το σέλινο κομμένο σε μέρη μήκους 2 εκατοστών. Προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αρχίσουν να χυλώνουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού κρατώντας λίγο στην άκρη. Βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα αλατοπιπερωμένα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσει η σάρκα του ψαριού ξεκινώντας από τη μεριά του δέρματος. Σβήνουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι και χρησιμοποιούμε και λίγο από το ξύσμα του.
- Σερβίρουμε τα χυλωμένα μας λαχανικά σε βαθύ πιάτο με τη σάλτσα τους και από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο. Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Τιπ: Αν έχει φθαρεί το αντικολλητικό μας τηγάνι τοποθετούμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνειά του και σωτάρουμε τα φιλέτα πάνω σε αυτό