Κάθε μέρα αξίζει
Φαγκρί φιλέτο σαν ψαρόσουπα με λαχανικά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 Φαγκρί Φαγκρί
(φιλεταρισμένα, 4 φιλέτα)
2 Πατάτες Πατάτα
2 Καρότα Καρότο
2 Κολοκύθια Κολοκύθι
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτρια, ξερά )
6 κλωνάρι κλωνάρι Σέλινο Σέλινο
(ή σελέρι)
12 Τοματίνια Τοματίνι
Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(από 1 μεγάλο λεμόνι)
150 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(εξαιρετικό παρθένο)
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 κόκκοι κόκκος Μπαχάρι Μπαχάρι
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Φαγκρί φιλέτο σαν ψαρόσουπα με λαχανικά

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:15 h
(0)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αν υπάρχει ένα πολύ δημοφιλές φαγητό που βασίζεται στο ψάρι αυτό είναι η ψαρόσουπα. Μαγειρεύεται με διαφορετικούς τρόπους σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Εδώ μια συνταγή εμπνευσμένη από την ελληνική της κλασσική εκδοχή με λαχανικά.

Εκτέλεση

  1. Φιλετάρουμε το φαγκρί. Κρατάμε το κεφάλι και τα κόκκαλα και φτιάχνουμε με αυτά έναν γρήγορο ζωμό προσθέτοντας το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο. Θα χρειαστούμε περίπου 500 ml νερό βράζοντας ήπια για μισή ώρα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε την πατάτα, το κολοκύθι και το καρότο σε κυβάκια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά πρώτα το κρεμμύδι και μετά τα υπόλοιπα λαχανικά. Ακολουθεί το σέλινο κομμένο σε μέρη μήκους 2 εκατοστών. Προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αρχίσουν να χυλώνουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού κρατώντας λίγο στην άκρη. Βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα αλατοπιπερωμένα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσει η σάρκα του ψαριού ξεκινώντας από τη μεριά του δέρματος. Σβήνουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι και χρησιμοποιούμε και λίγο από το ξύσμα του.
  4. Σερβίρουμε τα χυλωμένα μας λαχανικά σε βαθύ πιάτο με τη σάλτσα τους και από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο. Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Τιπ: Αν έχει φθαρεί το αντικολλητικό μας τηγάνι τοποθετούμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνειά του και σωτάρουμε τα φιλέτα πάνω σε αυτό

4 Προσφορές

Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτιΘαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
19.05 - 25.05
-24%
0,25 €
0,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Ελληνικά  Βιολογικά  καρόταΕλληνικά  Βιολογικά  καρότα
Ελληνικά Βιολογικά καρότα
19.05 - 25.05
-22%
0,89 €
0,69*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Νώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXLΝώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
Νώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
19.05 - 25.05
-3€
30,23 €
27,23*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Ελληνικά τοματίνια σε κουβαδάκιΕλληνικά τοματίνια σε κουβαδάκι
Ελληνικά τοματίνια σε κουβαδάκι
19.05 - 25.05
-15%
3,19 €
2,71*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Κατσαρόλα