
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΠαστίτσιο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
ΚΙΜΑΣ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο.
- Όταν αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο καρότο, το σέλερι και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.
- Μετά από 5-6 λεπτά, προσθέτουμε το λευκό κρασί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 3-4 κουταλιές νερό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλα και 2-3 γαρύφαλλα και ανακατεύουμε. Αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε τα μυρωδικά.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
6. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθούν και τα σουρώνουμε.
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
7. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 λεπτά.
8. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και την φρέσκια κρέμα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ.
9. Όταν αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε το μισό μίγμα από τα τυριά, αλάτι πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία και παχύρευστη κρέμα.
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ ταψί τοποθετούμε τα μισά μακαρόνια, ρίχνουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τον μισό κιμά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μακαρόνια, περιχύνοντας την υπόλοιπη μπεσαμέλ στο τέλος. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο μίγμα τυριών στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς °C, στην τελευταία σχάρα, για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.