
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Συνοδευτικά
Λεμόνια
Λεμόνι (κομμένο σε τέταρτα) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΜυδοπίλαφο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Και ένα Ελληνικό “ριζότο”. Μπορεί να μην είναι τόσο περίπλοκο όπως το αυθεντικό ριζότο αλλά παραμένει πεντανόστιμο και φυσικά πολύ μα πολύ πιο εύκολο! Τα μύδια ταιριάζουν πολύ με το ρύζι και εδώ θα σας πούμε όλα τα μυστικά της συνταγής αυτής ώστε να την απολαμβάνετε κάθε φορά!
- Αφήνουμε τα κατεψυγμένα μύδια να ξεπαγώσουν τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
- Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε κρύο νερό και το αφήνουμε σε κόσκινο για να στραγγίσει καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μαζί με τις πιπεριές για ένα λεπτό.
- Ακολούθως, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ξανά για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό, τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
- Φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς να κλείσουμε την κατσαρόλα για 10 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αφού το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
- Αφήνουμε σκεπασμένο για ακόμη 5 λεπτά.
- Τέλος, πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε μέσα τον άνηθο μαζί με το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
ΤΙP
Είναι σημαντικό το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρουμε.