
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τις μπρουσκέτες
Ψωμιά
Ψωμί (8 χοντρές φέτες ψωμί τσιαπάτα ή χωριάτικο ή μπαγκέτα) | ||
1 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα
Σκόρδο (κομμένη στη μέση οριζόντια) | |
30 ml ml | Ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο) |
Για το γαρνίρισμα
4 κ.σ. κ.σ. | πέστο
πέστο (Τζενοβέζε) | |
1 κ.σ. κ.σ. | Τυρί κρέμα Τυρί κρέμα | |
16 | Τοματίνια
Τοματίνι (κομμένα στη μέση) | |
50 g g | Τυρί φέτα
Τυρί φέτα (θρυμματισμένη) | |
Βασιλικός
Βασιλικός (μερικά φύλλα ) | ||
Αλάτι Αλάτι |
2.Με πάστα πράσινης ελιάς, ρίγανη και μανούρι
4 φέτες φέτα | Ψωμιά
Ψωμί (προζυμένιο ) | |
4 κ.σ. κ.σ. | πάστα ελιάς
πάστα ελιάς (πράσινης ελιάς) | |
1 κ.γ. κ.γ. | Ρίγανη Ρίγανη | |
20 ml ml | Ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο) | |
120 g g | Μανούρι Μανούρι | |
Μπούκοβο Μπούκοβο |
3.Με κεφαλοτύρι, φρέσκια ρίγανη και παντζάρια
4.Με μυζήθρα και μυρωδικά
250 g g | Μυζήθρα Μυζήθρα | |
1 κ.γ. κ.γ. | Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι | |
2 κ.σ. κ.σ. | Ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο) | |
Πιπέρι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΜπρουσκέτες
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
1.Με φέτα, τομάτα, βασιλικό και πέστο Τζενοβέζε
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το θυμάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν. Τα μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού, από πάνω βάζουμε την γραβιέρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C, μέχρι να λιώσει το τυρί. Συνοδεύουμε με ντοματίνια ή φέτες ξινόμηλου με καυτερό μπούκοβο.
2.Με πάστα πράσινης ελιάς, ρίγανη και μανούρι
Για τις μπρουσκέτες: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ρίγανη και ραντίζουμε τις μπρουσκέτες, τις φρυγανίζουμε για μερικά λεπτά στη σχάρα ή στο τηγάνι.Αλείφουμε τις μπρουσκέτες με πάστα ελιάς, προσθέτουμε θρυματισμένο το μανούρι και σερβίρουμε.Μπορούμε να προσθέσουμε στην παστα ελιάς κάππαρη ή 1 λιαστή ντομάτα
3.Με κεφαλοτύρι, φρέσκια ρίγανη και παντζάρια
Μπρουσκέτες: Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε από τον φούρνο.
Παίρνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις τρίβουμε με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες ψωμιού για να αρωματιστούν ελαφρώς. Κατόπιν, τις αλείφουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Γαρνίρισμα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά την πέστο Τζενοβέζε με το τυρί κρέμα.
Σε ένα δεύτερο μπολάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.
Αλείφουμε τις ψημένες φέτες ψωμιού με το μείγμα της πέστο, μοιράζουμε από πάνω τη φέτα και γαρνίρουμε με ντοματίνια και μερικά φύλλα βασιλικού.
Αν μας αρέσει περιχύνουμε με μερικές σταγόνες επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
4.Με μυζήθρα και μυρωδικά
Βάζουμε σε μπολ 250 γρ. Μυζήθρα, 1 κ.γ. φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και 2 κουταλιές εξ. Παρθένο ελαιόλαδο και φτιάχνουμε μια λεία πάστα. Αδειάζουμε σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος λίγο ακόμα λάδι, φυλλαράκια θυμαριού και φρεσκοτριμμένοπιπέρι. Ψήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και αλείφουμε σε μπρουσκέτες (για 1 φλιτζάνι).
5.Με καλαθάκι Λήμνου, λεμόνι και δυόσμο
Βάζουμε σε μπολ 250 γρ. καλαθάκι Λήμνου, 1 κουταλάκι ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε με σκόρδο τις ζεστές μπρουσκέτες και αλείφουμε. Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και πολύ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου (για 1 φλιτζάνι)
6.Με καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα
Για τις μπρουσκέτες: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ρίγανη και ραντίζουμε τις μπρουσκέτες, τις φρυγανίζουμε για μερικά λεπτά στη σχάρα ή στο τηγάνι.Απλώνουμε στις μπρουσκέτες το παντζάρι, προσθέτουμε κεφαλοτύρι σε φλοίδες και σερβίρουμε.