Κάθε μέρα αξίζει!
Μπρουσκέτες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τις μπρουσκέτες

Ψωμιά Ψωμί
(8 χοντρές φέτες ψωμί τσιαπάτα ή χωριάτικο ή μπαγκέτα)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(κομμένη στη μέση οριζόντια)
30 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(έξτρα παρθένο)

Για το γαρνίρισμα

4 κ.σ. κ.σ. πέστο πέστο
(Τζενοβέζε)
1 κ.σ. κ.σ. Τυρί κρέμα Τυρί κρέμα
16 Τοματίνια Τοματίνι
(κομμένα στη μέση)
50 g g Τυρί φέτα Τυρί φέτα
(θρυμματισμένη)
Βασιλικός Βασιλικός
(μερικά φύλλα )
Αλάτι Αλάτι

2.Με πάστα πράσινης ελιάς, ρίγανη και μανούρι

4 φέτες φέτα Ψωμιά Ψωμί
(προζυμένιο )
4 κ.σ. κ.σ. πάστα ελιάς πάστα ελιάς
(πράσινης ελιάς)
1 κ.γ. κ.γ. Ρίγανη Ρίγανη
20 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(έξτρα παρθένο)
120 g g Μανούρι Μανούρι
Μπούκοβο Μπούκοβο

3.Με κεφαλοτύρι, φρέσκια ρίγανη και παντζάρια

4 φέτες φέτα Ψωμιά Ψωμί
(προζυμένιο )
1 κ.γ. κ.γ. Ρίγανη Ρίγανη
20 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(έξτρα παρθένο)
1 Πατζάρια Πατζάρια
(μεγάλο, βρασμένο, σε μικρά κυβάκια)
120 g g Κεφαλοτύρι Κεφαλοτύρι
Μπούκοβο Μπούκοβο

4.Με μυζήθρα και μυρωδικά

250 g g Μυζήθρα Μυζήθρα
1 κ.γ. κ.γ. Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(έξτρα παρθένο)
Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο)

5.Με καλαθάκι Λήμνου, λεμόνι και δυόσμο

250 g g τυριά Τυρί
(καλαθάκι Λήμνου)
1 κ.γ. κ.γ. Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι Αλάτι
Σκόρδα Σκόρδο
Πιπέρι Πιπέρι
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Δυόσμος Δυόσμος
(πολύ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου )

6.Με καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα

4 φέτες φέτα Ψωμιά Ψωμί
(χωριάτικο )
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερά, σε φέτες)
2 κλωνάρι κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι
75 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
160 g g Γραβιέρα Γραβιέρα

Μπρουσκέτες

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

30 min
(12)

Μέθοδος Εκτέλεσης

1.Με φέτα, τομάτα, βασιλικό και πέστο Τζενοβέζε

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το θυμάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν. Τα μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού, από πάνω βάζουμε την γραβιέρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C, μέχρι να λιώσει το τυρί. Συνοδεύουμε με ντοματίνια ή φέτες ξινόμηλου με καυτερό μπούκοβο.

2.Με πάστα πράσινης ελιάς, ρίγανη και μανούρι

Για τις μπρουσκέτες: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ρίγανη και ραντίζουμε τις μπρουσκέτες, τις φρυγανίζουμε για μερικά λεπτά στη σχάρα ή στο τηγάνι.Αλείφουμε τις μπρουσκέτες με πάστα ελιάς, προσθέτουμε θρυματισμένο το μανούρι και σερβίρουμε.Μπορούμε να προσθέσουμε στην παστα ελιάς κάππαρη ή 1 λιαστή ντομάτα

3.Με κεφαλοτύρι, φρέσκια ρίγανη και παντζάρια

Μπρουσκέτες: Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε από τον φούρνο.
Παίρνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις τρίβουμε με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες ψωμιού για να αρωματιστούν ελαφρώς. Κατόπιν, τις αλείφουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Γαρνίρισμα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά την πέστο Τζενοβέζε με το τυρί κρέμα.

Σε ένα δεύτερο μπολάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.
Αλείφουμε τις ψημένες φέτες ψωμιού με το μείγμα της πέστο, μοιράζουμε από πάνω τη φέτα και γαρνίρουμε με ντοματίνια και μερικά φύλλα βασιλικού.
Αν μας αρέσει περιχύνουμε με μερικές σταγόνες επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

4.Με μυζήθρα και μυρωδικά

Βάζουμε σε μπολ 250 γρ. Μυζήθρα, 1 κ.γ. φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και 2 κουταλιές εξ. Παρθένο ελαιόλαδο και φτιάχνουμε μια λεία πάστα. Αδειάζουμε σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος λίγο ακόμα λάδι, φυλλαράκια θυμαριού και φρεσκοτριμμένοπιπέρι. Ψήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και αλείφουμε σε μπρουσκέτες (για 1 φλιτζάνι).

5.Με καλαθάκι Λήμνου, λεμόνι και δυόσμο

Βάζουμε σε μπολ 250 γρ. καλαθάκι Λήμνου, 1 κουταλάκι ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε με σκόρδο τις ζεστές μπρουσκέτες και αλείφουμε. Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και πολύ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου (για 1 φλιτζάνι)

6.Με καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα

Για τις μπρουσκέτες: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ρίγανη και ραντίζουμε τις μπρουσκέτες, τις φρυγανίζουμε για μερικά λεπτά στη σχάρα ή στο τηγάνι.Απλώνουμε στις μπρουσκέτες το παντζάρι, προσθέτουμε κεφαλοτύρι σε φλοίδες και σερβίρουμε.

14 Προσφορές

Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιοΧρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
14.09 - 30.09
Στο εξής -11%
1,34 €
1,19
Tastino American sandwich τοστ σίτου / ολικής άλεσηςTastino American sandwich τοστ σίτου / ολικής άλεσης
Tastino American sandwich τοστ σίτου / ολικής άλεσης
14.09 - 30.09
Στο εξής -8%
2,39 €
2,19
Χρυσός Μύλος  Ψωμί ολικής άλεσηςΧρυσός Μύλος  Ψωμί ολικής άλεσης
Χρυσός Μύλος Ψωμί ολικής άλεσης
14.09 - 30.09
Στο εξής -14%
1,69 €
1,45
Καραμολέγκος  Ψωμί τοστ φόρμαΚαραμολέγκος  Ψωμί τοστ φόρμα
Καραμολέγκος Ψωμί τοστ φόρμα
14.09 - 30.09
1,64
Kerrygold Τυρί κλασικό RegatoKerrygold Τυρί κλασικό Regato
Kerrygold Τυρί κλασικό Regato
21.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
3,95
Αρτοσκεύασμα πολύσποροΑρτοσκεύασμα πολύσπορο
Αρτοσκεύασμα πολύσπορο
21.09 - 30.09
Στο εξής -16%
2,39 €
1,99
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμαΕλληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα χύμα
21.09 - 27.09
Μόνο
1,19
Σκόρδα Ν. ΒύσσαςΣκόρδα Ν. Βύσσας
Σκόρδα Ν. Βύσσας
21.09 - 27.09
-22%
1,35 €
1,05
Claudel/Istara  Γαλλικά τυριά ποικιλίαClaudel/Istara  Γαλλικά τυριά ποικιλία
Claudel/Istara Γαλλικά τυριά ποικιλία
21.09 - 27.09
2,99
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι ΜεσολογγίουΝώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
21.09 - 27.09
2,79
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιοΧρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
20.09 - 26.09
1,19
ΦρατζόλαΦρατζόλα
Φρατζόλα
20.09 - 26.09
1,15
Τυρί Φέτα Π.Ο.Π.Τυρί Φέτα Π.Ο.Π.
Τυρί Φέτα Π.Ο.Π.
20.09 - 26.09
9,79
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοElaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
20.09 - 26.09
8,25