Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το αρνί:
600 g g | Αρνί
Αρνί (μπούτι, χωρίς κόκκαλο) | ||
2 | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (μεγάλα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες) | ||
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |||
Ανάμικτα μπαχαρικά
Ανάμικτα μπαχαρικά (για κυνήγι) | |||
Αλάτι
Αλάτι (Ιμαλαΐων) |
Για τα λαχανικά:
Για τη σάλτσα κρασιού με δεντρολίβανο:
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΜπούτι αρνιού με αρωματική σάλτσα κρασιού και δεντρολίβανο. Συνοδευτικά καραμελωμένα λαχανικά με μουστάρδα και μέλι
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αρνάκι υπέροχο ψητό. Ιδίως την άνοιξη είναι στα καλύτερα του. Εδώ σας το ψήνουμε στο φούρνο, χωρίς κόκαλο έτσι ώστε να σας κάνουμε τη ζωή ακόμα πιο εύκολη. Η σάλτσα που το συνοδεύει με το κρασί και το δεντρολίβανο θα σας αρέσει τόσο που σίγουρα θα την βάλετε και σε άλλες συνταγές! Το πιάτο ολοκληρώνεται με πατάτες και καρότα.
Για το κρέας:
- Ξεπαγώνουμε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρεμμύδια, λαδώνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά DELUXE και αλάτι.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, τα κρεμμύδια και τοποθετούμε από πάνω το μπούτι αρνιού (τα κρεμμύδια θα λειτουργήσουν σαν σχάρα).
- Ψήνουμε στους 170°C για 60 με 70 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφού ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο το αρνί και το αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί.
- Σερβίρουμε με τα λαχανικά του.
Για τα συνοδευτικά λαχανικά:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το φυτικό λάδι και αφού κάψει καλά, τοποθετούμε τις πατάτες (με το κομμένο μέρος τους κάτω) και αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Στο ίδιο τηγανάκι, εκτός φωτιάς, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα καρότα και τις μικρές πατάτες.
- Προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε σκεπασμένα σε ταψάκι με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Ακολούθως αφαιρούμε τη λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με το αρνί.
Για τη σάλτσα:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί και μετά προσθέτουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και ακολούθως προσθέτουμε τα ανάμεικτα μπαχαρικά.
- Σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και προσθέτουμε το καρότο. Ανακατεύουμε για ακόμα ένα λεπτό.
- Ακολούθως προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό και το δεντρολίβανο.
- Βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας στο μισό και να αρχίσει να δένει.
- Περνάμε τη σάλτα από κόσκινο σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Αφού την τοποθετήσουμε πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε στο τέλος λίγο λίγο το κρύο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να γυαλίσει.
- Σερβίρουμε με το αρνί .
Για το στήσιμο του πιάτου
- Αφού ξεκουραστεί το κρέας, το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε φέτες.
- Το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Σερβίρουμε δίπλα τα λαχανικά και τη σάλτσα κρασιού.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.
ΤΙP
- Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ετοιμάσουμε και κατσικάκι.
- Η σάλτσα ταιριάζει πολύ και με χοιρινό και κοτόπουλο.