
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΜαλακά Cookies σοκολάτας
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τα πιο ωραία, μαλακά και σοκολατένια μπισκότα. Είναι πολύ απλά στο να γίνουν, δεν θέλουν ούτε καν μίξερ αλλά θέλουν λίγο προσοχή στα υλικά τους και στον χρόνο αναμονής. Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες θα έχετε σίγουρη επιτυχία και θα φτιάξετε τα πιο ωραία cookies! Κάντε διπλή δόση για να κρατήσετε μερικά στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όποτε θέλετε φρέσκα, ζουμερά και σοκολατένια.
- Βάζουμε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες σε ένα μεγάλο μπολ και τις χτυπάμε με τη βοήθεια του σύρματος χειρός μέχρι το μείγμα να αφρατέψει λίγο και να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε και αυτή.
- Φορώντας γάντια παίρνουμε κομμάτια ζύμης γύρω στα 50 με 60 γραμμάρια το κάθε ένα και τα πλάθουμε σαν μπαλάκια.
- Τα βάζουμε σε φαρδύ μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα άφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Λίγο πριν ψήσουμε, τα αφαιρούμε από το ψυγείο και τα απλώνουμε σε 2 ταψιά φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-13 λεπτά ή 15 αν τα ψήνουμε από την κατάψυξη.
- ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τα μπισκότα απλώνουν στο ψήσιμο. Η ποσότητα είναι για 2 μεγάλα ταψιά φούρνου.
- Όταν τα αφαιρέσουμε από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά. ΔΕΝ είναι άψητα. Είναι μια χαρά.
- Καθώς κρυώνουν σφίγγουν.
- Τα αφήνουμε στο ταψί ένα λεπτό και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα (χωρίς το ταψί).
TIPS
1. ΜΗΝ βάλετε μαργαρίνη αντί για βούτυρο.
2. Μπορείτε όταν κάνετε μπαλάκια να τα βάλετε σε ένα ταψί στην κατάψυξη και όταν παγώσουν να τα βάλετε σε σακουλάκια λίγα λίγα μαζί και ξανά στην κατάψυξη. Διατηρούνται εκεί για ένα μήνα και τα ψήνετε από εκεί χωρίς καν να τα αποψύξετε.
3. Τα μπισκότα απλώνουν όταν δεν είναι καλά παγωμένα και όταν έχετε χτυπήσει πολύ το βούτυρο με αποτέλεσμα να έχει μπει αέρας στο μείγμα.
4. Αν δεν έχετε μαλακό αλεύρι, μπορείτε να βάλετε και για όλες τις χρήσεις.
5. Χρησιμοποιούμε καστανή ζάχαρη, όχι μαύρη μαλακή. Υπάρχει διαφορά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/12 συνταγής)
Ενέργεια: 330,5 kcal
Υδατάνθρακες: 43,3 γρ.
Σάκχαρα: 24,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,1 γρ.
Πρωτεΐνη: 3,9 γρ.
Λιπαρά: 16,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 9,6 γρ.