Κάθε μέρα αξίζει
Λαζάνια με κιμά κοτόπουλο και μανιτάρια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

600 g g Κιμάς κοτόπουλο Κιμάς κοτόπουλο
50 g g Μανιτάρια Μανιτάρι
1 Καρότα Καρότο
(μικρό, τριμμένο)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μικρό, ψιλοκομμένο)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένη)
2 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)
1 κ.σ. κ.σ. Βασιλικός Βασιλικός
(ψιλοκομμένος)
1 κ.σ. κ.σ. Ανάμικτα μπαχαρικά Ανάμικτα μπαχαρικά
(για κοτόπουλο)
500 g g Λαζάνια Λαζάνια
500 g g Σάλτσα τομάτας Σάλτσα τομάτας
250 g g Νερό Νερό
250 g g Μοτσαρέλα Μοτσαρέλα
(τριμμένη)
200 g g Φέτα Φέτα
Φρέσκα μυρωδικά Φρέσκα μυρωδικά
(βασιλικό, θυμάρι, για το σερβίρισμα)

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλο και μανιτάρια

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:30 h
(11)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τα λαζάνια είναι πραγματικά ένα φαγητό που δείχνει σε αυτούς που αγαπάτε πόσο τους φροντίζετε. Εδώ το κάνουμε λίγο πιο ελαφρύ και εύκολο χρησιμοποιώντας κιμά από κοτόπουλο και όχι από μοσχάρι και έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Πολλά αρωματικά, τυρί και σάλτσα ντομάτας, κάνουν το πιάτο υπέροχο! Με καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα, πήγε στην Ιταλία για να το πάρουμε ξανά πίσω. Η φέτα του δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, και τα μπαχαρικά.
  2. Απλώνουμε τα λαζάνια σε ένα ταψί και τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε. Η σάλτσα θα είναι αραιή, ώστε τα ζυμαρικάνατραβήξουν τα υγρά.
  4. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια στρώση σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση με 8 λαζάνια τα οποία έχουν ήδη μαλακώσει.
  5. Ακολούθως, βάζουμε μια στρώση κιμά, ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας μέχρι να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τυρί. Κρατάμε αρκετή σάλτσα ντομάτας και τυρί για το τελείωμα. Απλώνουμε ξανά 8 φύλλα λαζάνια.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
  7. Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια, καλύπτουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τυρί.
  8. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  9. Βγάζουμε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
  10. Πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με σαλάτα.

TIP

  1. Μπορούμε να βάλουμε τυριά χαμηλά σε λιπαρά για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  2. Δοκιμάζουμε και με κιμά γαλοπούλας.

3 Προσφορές

Μανιτάρια λευκά Μανιτάρια λευκά
Μανιτάρια λευκά
29.09 - 05.10
-25%
1,97 €
1,48*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.
Deluxe Σάλτσα τομάτας ποικιλίαDeluxe Σάλτσα τομάτας ποικιλία
Deluxe Σάλτσα τομάτας ποικιλία
29.09 - 05.10
1,79*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.
Ελληνικά  καρότα XXLΕλληνικά  καρότα XXL
Ελληνικά καρότα XXL
03.10 - 05.10
Μόνο για λίγο
0,59*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.