
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΛαζάνια με κιμά κοτόπουλο και μανιτάρια
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τα λαζάνια είναι πραγματικά ένα φαγητό που δείχνει σε αυτούς που αγαπάτε πόσο τους φροντίζετε. Εδώ το κάνουμε λίγο πιο ελαφρύ και εύκολο χρησιμοποιώντας κιμά από κοτόπουλο και όχι από μοσχάρι και έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Πολλά αρωματικά, τυρί και σάλτσα ντομάτας, κάνουν το πιάτο υπέροχο! Με καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα, πήγε στην Ιταλία για να το πάρουμε ξανά πίσω. Η φέτα του δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, και τα μπαχαρικά.
- Απλώνουμε τα λαζάνια σε ένα ταψί και τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε. Η σάλτσα θα είναι αραιή, ώστε τα ζυμαρικάνατραβήξουν τα υγρά.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε μια στρώση σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση με 8 λαζάνια τα οποία έχουν ήδη μαλακώσει.
- Ακολούθως, βάζουμε μια στρώση κιμά, ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας μέχρι να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τυρί. Κρατάμε αρκετή σάλτσα ντομάτας και τυρί για το τελείωμα. Απλώνουμε ξανά 8 φύλλα λαζάνια.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
- Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια, καλύπτουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τυρί.
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Βγάζουμε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με σαλάτα.
TIP
- Μπορούμε να βάλουμε τυριά χαμηλά σε λιπαρά για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
- Δοκιμάζουμε και με κιμά γαλοπούλας.