Κάθε μέρα αξίζει!
Λαζάνια με κιμά κοτόπουλο και μανιτάρια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

600 g g Κιμάς κοτόπουλο Κιμάς κοτόπουλο
50 g g Μανιτάρια Μανιτάρι
1 Καρότα Καρότο
(μικρό, τριμμένο)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μικρό, ψιλοκομμένο)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένη)
2 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)
1 κ.σ. κ.σ. Βασιλικός Βασιλικός
(ψιλοκομμένος)
1 κ.σ. κ.σ. Ανάμικτα μπαχαρικά Ανάμικτα μπαχαρικά
(για κοτόπουλο)
500 g g Λαζάνια Λαζάνια
500 g g Σάλτσα τομάτας Σάλτσα τομάτας
250 g g Νερό Νερό
250 g g Μοτσαρέλα Μοτσαρέλα
(τριμμένη)
200 g g Φέτα Φέτα
Φρέσκα μυρωδικά Φρέσκα μυρωδικά
(βασιλικό, θυμάρι, για το σερβίρισμα)

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλο και μανιτάρια

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:30 h
(20)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τα λαζάνια είναι πραγματικά ένα φαγητό που δείχνει σε αυτούς που αγαπάτε πόσο τους φροντίζετε. Εδώ το κάνουμε λίγο πιο ελαφρύ και εύκολο χρησιμοποιώντας κιμά από κοτόπουλο και όχι από μοσχάρι και έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Πολλά αρωματικά, τυρί και σάλτσα ντομάτας, κάνουν το πιάτο υπέροχο! Με καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα, πήγε στην Ιταλία για να το πάρουμε ξανά πίσω. Η φέτα του δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, και τα μπαχαρικά.
  2. Απλώνουμε τα λαζάνια σε ένα ταψί και τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε. Η σάλτσα θα είναι αραιή, ώστε τα ζυμαρικάνατραβήξουν τα υγρά.
  4. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια στρώση σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση με 8 λαζάνια τα οποία έχουν ήδη μαλακώσει.
  5. Ακολούθως, βάζουμε μια στρώση κιμά, ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας μέχρι να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τυρί. Κρατάμε αρκετή σάλτσα ντομάτας και τυρί για το τελείωμα. Απλώνουμε ξανά 8 φύλλα λαζάνια.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
  7. Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια, καλύπτουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τυρί.
  8. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  9. Βγάζουμε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
  10. Πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με σαλάτα.

TIP

  1. Μπορούμε να βάλουμε τυριά χαμηλά σε λιπαρά για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  2. Δοκιμάζουμε και με κιμά γαλοπούλας.

13 Προϊόντα

Deluxe Σάλτσα τομάτας Deluxe Σάλτσα τομάτας
Deluxe Σάλτσα τομάτας
04.03 - 06.03
2,39
Μανιτάρια λευκάΜανιτάρια λευκά
Μανιτάρια λευκά
25.04 - 01.05
Μόνο
2,19
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-19%
1,35 €
1,09
Mozzarella 40% τριμμένοMozzarella 40% τριμμένο
Mozzarella 40% τριμμένο
25.04 - 01.05
Μόνο για λίγο
2,29
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-29%
1,35 €
0,95
Σκόρδα Σκόρδα
Σκόρδα
25.04 - 01.05
-15%
0,49 €
0,42
Ελληνικά μανιτάρια λευκάΕλληνικά μανιτάρια λευκά
Ελληνικά μανιτάρια λευκά
18.04 - 24.04
-31%
1,89
Νώμα Φέτα Θράκης Π.Ο.Π.Νώμα Φέτα Θράκης Π.Ο.Π.
Νώμα Φέτα Θράκης Π.Ο.Π.
18.04 - 24.04
-1€
5,35 €
4,35
Baresa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας ΧΧLBaresa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας ΧΧL
Baresa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας ΧΧL
29.04 - 05.05
XXL
4,99
Baressa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάταςBaressa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
Baressa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
17.04 - 24.04
0,51
Pummaro ΠασάταPummaro Πασάτα
Pummaro Πασάτα
17.04 - 24.04
0,68
Ελληνικά καρότα Ελληνικά καρότα
Ελληνικά καρότα
25.04 - 01.05
-22%
0,89 €
0,69
Ελληνικός βασιλικός σε γλάστραΕλληνικός βασιλικός σε γλάστρα
Ελληνικός βασιλικός σε γλάστρα
18.04 - 24.04
Μόνο
2,49