
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το λαβράκι:
Για τη σάλτσα:
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΛαβράκι στον ατμό με σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Λατρεύουμε τις Ασιατικές συνταγές για την φρεσκάδα, τις καθαρές και απαλές τους γεύσεις και φυσικά την ευκολία τους. Αυτή η συνταγή είναι η απόδειξη. Το λαβράκι που ψήνεται σε ένα κρεβάτι από λαχανικά και αρωματικά γίνεται πεντανόστιμο!
Για τη σάλτσα:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
- Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και τοποθετούμε τη σάλτσα σε συνοδευτικά μπολ.
Για το λαβράκι:
- Καθαρίζουμε καλά το ψάρι, ξεπλένοντάς το με κρύο νερό.
- Χαράζουμε ελαφρά την κάθε πλευρά του ψαριού με κοφτερό μαχαίρι σε 2 σημεία.
- Σε ένα πυρίμαχο πιάτο, τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τη μισή ποσότητα του καρότου και τις 6 από τις 12 λεπτές φέτες τζίντζερ.
- Τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά το καθαρισμένο ψάρι, και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φέτες τζίντζερ και το υπόλοιπο καρότο.
- Βάζουμε νερό να ζεσταθεί σε μια πλατιά κατσαρόλα που θα πρέπει να χωρά ολόκληρο το ψάρι μαζί με το πιάτο του.
- Το νερό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τα χείλη του πιάτου, και να μην μπαίνει μέσα.
- Περιχύνουμε το ψάρι που βρίσκεται στο πυρίμαχο πιάτο του μέσα στην κατσαρόλα, με το λευκό ξηρό κρασί.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το σκέπασμά της ή με ένα λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να βράσει για 15 -20 λεπτά.
- Αφού ψηθεί, βγάζουμε με προσοχή το πιάτο από την κατσαρόλα και αφαιρούμε το περιττό νερό.
- Περιχύνουμε το λαβράκι με τη σάλτσα σόγιας.
- Γαρνίρουμε με την καυτερή πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα φύλλα κόλιαντρου.
TIP
- Σερβίρουμε με λίγο ρύζι μπασμάτι.
- Μπορούμε να ψήσουμε το ψάρι και στο φούρνο μέσα σε μια γάστρα.