Κάθε μέρα αξίζει!
Λαβράκι στον ατμό με σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το λαβράκι:

Λαβράκια Λαβράκι
(ολόκληρο, φρέσκο, καθαρισμένο)
1 Καρότα Καρότο
(κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
12 φέτες φέτα Τζίντζερ Τζίντζερ
(λεπτές )
2 Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
(κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
2 κ.σ. κ.σ. Λευκό κρασί Λευκό κρασί

Για τη σάλτσα:

4 κ.σ. κ.σ. Σάλτσα σόγιας Σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. κ.σ. Μαύρη ζάχαρη Μαύρη ζάχαρη
1 Αγγούρι Αγγούρι
(κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 κ.γ. κ.γ. Σκόρδα Σκόρδο
(τριμμένο )
1 κ.γ. κ.γ. Σησαμέλαιο Σησαμέλαιο
1 κ.γ. κ.γ. Τζίντζερ Τζίντζερ
(τριμμένο)
κ.γ. κ.γ. Chili Chili
(1/2, ψιλοκομμένο )
Μαύρο πιπέρι Μαύρο πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο )

Λαβράκι στον ατμό με σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:20 h
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Λατρεύουμε τις Ασιατικές συνταγές για την φρεσκάδα, τις καθαρές και απαλές τους γεύσεις και φυσικά την ευκολία τους. Αυτή η συνταγή είναι η απόδειξη. Το λαβράκι που ψήνεται σε ένα κρεβάτι από λαχανικά και αρωματικά γίνεται πεντανόστιμο!

Για τη σάλτσα:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
  3. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και τοποθετούμε τη σάλτσα σε συνοδευτικά μπολ.

Για το λαβράκι:

  1. Καθαρίζουμε καλά το ψάρι, ξεπλένοντάς το με κρύο νερό.
  2. Χαράζουμε ελαφρά την κάθε πλευρά του ψαριού με κοφτερό μαχαίρι σε 2 σημεία.
  3. Σε ένα πυρίμαχο πιάτο, τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τη μισή ποσότητα του καρότου και τις 6 από τις 12 λεπτές φέτες τζίντζερ.
  4. Τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά το καθαρισμένο ψάρι, και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φέτες τζίντζερ και το υπόλοιπο καρότο.
  5. Βάζουμε νερό να ζεσταθεί σε μια πλατιά κατσαρόλα που θα πρέπει να χωρά ολόκληρο το ψάρι μαζί με το πιάτο του.
  6. Το νερό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τα χείλη του πιάτου, και να μην μπαίνει μέσα.
  7. Περιχύνουμε το ψάρι που βρίσκεται στο πυρίμαχο πιάτο του μέσα στην κατσαρόλα, με το λευκό ξηρό κρασί.
  8. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το σκέπασμά της ή με ένα λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να βράσει για 15 -20 λεπτά.
  9. Αφού ψηθεί, βγάζουμε με προσοχή το πιάτο από την κατσαρόλα και αφαιρούμε το περιττό νερό.
  10. Περιχύνουμε το λαβράκι με τη σάλτσα σόγιας.
  11. Γαρνίρουμε με την καυτερή πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα φύλλα κόλιαντρου.

TIP

  1. Σερβίρουμε με λίγο ρύζι μπασμάτι.
  2. Μπορούμε να ψήσουμε το ψάρι και στο φούρνο μέσα σε μια γάστρα.

4 Προϊόντα

Ελληνικά καρότα Ελληνικά καρότα
Ελληνικά καρότα
25.04 - 01.05
-22%
0,89 €
0,69
Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.
Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.
29.04 - 05.05
-30%
2,89 €
2,02
Φρέσκο ελληνικό λαβράκι καθαρισμένοΦρέσκο ελληνικό λαβράκι καθαρισμένο
Φρέσκο ελληνικό λαβράκι καθαρισμένο
27.04 - 28.04
-1€
10,35 €
9,35
Σκόρδα Σκόρδα
Σκόρδα
25.04 - 01.05
-15%
0,49 €
0,42