
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΛαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά σαν μπριάμ
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μιας και η καταγωγή της λέξης «Μπριάμ» έρχεται από την Τουρκία καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μια ακόμη συνταγή που αντλεί την καταγωγή της είτε από την Πόλη, είτε από την περίοδο της τουρκοκρατίας στη χώρα μας. Με πρωταγωνιστές τα καλοκαιρινά λαχανικά το μπριάμ είναι το απόλυτο καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό μαζί με τα γεμιστά. Εδώ σε μια εκδοχή γεμάτη νοστιμιά που προκύπτει από τον συνδυασμό με το ελληνικό λαβράκι.
Εκτέλεση
- Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Τα βάζουμε σε μια μπασίνα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα λαδόχαρτο. Απλώνουμε τα λαχανικά μας. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα λαβράκια τοποθετώντας στην κοιλιά τους 2 φέτες λεμόνι και 1 κλωνάρι θυμάρι και τα ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά. Κλείνουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και σερβίρουμε.
Τιπ: Αν θέλετε να δώσετε χρώμα στο ψάρι και τα λαχανικά ξεσκεπάζετε και αφήνετε άλλα 3 λεπτά στο γκριλ