Λαβράκι σκορδάτο με βραστά χόρτα

Λαβράκι σκορδάτο με βραστά χόρτα

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία20 min
Χρόνος20 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Ένας από τους βασιλιάδες των θαλασσών μας, το λαβράκι, και μεγάλος θαλάσσιος κυνηγός γίνεται ένα υπέροχο και νόστιμο πιάτο συνοδεύομενο απλά από χόρτα βραστά εποχής. Αρώματα θα πάρει από το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο και το μαϊντανό. Εύκολο πιάτο, ιδανικό για να το κάνετε μόλις γυρίσετε από τη δουλειά σας και να τρώτε μέσα σε μισή ώρα.

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα χόρτα, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα χρειαστούμε.
  2. Σε ένα τηγάνι που το έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη μισή ποσότητα από το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε προσεκτικά τα φιλέτα από την πλευρά της πέτσας.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
  5. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  6. Γυρνάμε με πολλή προσοχή και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.
  7. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει.
  8. Μοιράζουμε τα δύο φιλέτα σε πιάτα και σερβίρουμε με τα βραστά χόρτα και από πάνω τη σάλτσα.
  9. TIPS

    1. Η ώρα που βράζουμε το ψάρι εξαρτάται από το βάρος των φιλέτων και φυσικά αν ψήσουμε ολόκληρα ψάρια, ο χρόνος θα αυξηθεί ανάλογα.

    2. Φυσικά το φαγητό γίνεται το ίδιο νόστιμο και με άλλα ψάρια.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

    Ενέργεια: 502 kcal

    Υδατάνθρακες: 17,1 γρ.

    Σάκχαρα: 0,1 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 8,8 γρ.

    Πρωτεΐνη: 44,5 γρ.

    Λιπαρά: 28,7 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 4,5 γρ.