Κάθε μέρα αξίζει
Κροκέτες σολομού με παρμεζάνα και σαλάτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τις κροκέτες:

500 g g Σολομός Σολομός
(ψημένος )
1 Αυγά Αυγό
1 κ.σ. κ.σ. Σχοινόπρασο Σχοινόπρασο
(ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. κ.σ. Μουστάρδα Μουστάρδα
κ.σ. κ.σ. Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(1/2)
κ.γ. κ.γ. Καυτερές πιπεριές Καυτερή πιπεριά
(1/2, αρτύματα)
Αλάτι Αλάτι
4 κ.σ. κ.σ. Νιφάδες ρυζιού Νιφάδες ρυζιού
(αλεσμένες )

Για την κρούστα:

60 g g τυρί Grana τυρί Grana
(τριμμένo)
50 g g Νιφάδες ρυζιού Νιφάδες ρυζιού
(αλεσμένες)

Για το τηγάνιμα:

Λάδι Λάδι
(για τηγάνισμα)

Για τον σολομό:

4 Φιλέτα σολομού Φιλέτο σολομού
(500γρ)
8 φέτες φέτα Λεμόνια Λεμόνι
(λεπτές)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
Θυμάρι Θυμάρι
Κύμινο Κύμινο
4 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο

Για την συνοδευτική σως:

150 g g Γιαούρτι στραγγιστό Γιαούρτι στραγγιστό
70 g g Μαγιονέζα Μαγιονέζα
(light)
1 κ.σ. κ.σ. Μουστάρδα Μουστάρδα
(Dijon)

Κροκέτες σολομού με παρμεζάνα και σαλάτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:20 h
(4)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κεφτεδάκια να τα πούμε; Κροκέτες; όπως και να τα πείτε πρέπει να τα φτιάξετε! Υπέροχα κεφτεδάκια από σολωμό, με μια υπέροχη σος και σαλάτα ότι πρέπει για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας!

Για τον σολομό:

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους190°C.
  2. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα.
  3. Τοποθετούμε τον σολομό πάνω στο ταψί,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με κύμινο και θυμάρι.
  4. Τοποθετούμε στο κάθε κομμάτι σολομού 2 λεπτές φέτες λεμονιού και το ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.

Για την συνοδευτική σως:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Για τις κροκέτες:

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την κρούστα, (νιφάδες ρυζιού και τυρί τριμμένο).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον ψημένο σολομό και τον σπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες διαμέτρου 1,5 εκ.
  5. Περνάμε το κάθε κεφτεδάκι από το μείγμα της κρούστας και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με 1 εκ λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά.
  6. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί, αφού τα τηγανίσουμε, για να αφαιρέσουμε τα περιττά λάδια.
  7. Σερβίρουμε ζεστά με την συνοδευτική σος και την σαλάτα.

TIP

  1. Φυσικά και μπορεί να γίνει με ότι άλλο ψάρι θέλετε.
  2. Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο για να αποφύγετε το τηγάνισμα. Δοκιμάστε να τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή λιγότερο ανάλογα το μέγεθος τους.

4 Προσφορές

Πιπεριές καυτερές ΚρήτηςΠιπεριές καυτερές Κρήτης
Πιπεριές καυτερές Κρήτης
23.05 - 25.05
Απίστευτη τιμή
2,49*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτιΘαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
19.05 - 25.05
-24%
0,25 €
0,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Νώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXLΝώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
Νώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
19.05 - 25.05
-3€
30,23 €
27,23*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Nautica Σολομός καπνιστός ΝορβηγίαςNautica Σολομός καπνιστός Νορβηγίας
Nautica Σολομός καπνιστός Νορβηγίας
21.05 - 21.05
-30%
6,15 €
4,29*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.