
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τις κροκέτες:
Για την κρούστα:
60 g g | τυρί Grana
τυρί Grana (τριμμένo) | |
50 g g | Νιφάδες ρυζιού
Νιφάδες ρυζιού (αλεσμένες) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚροκέτες σολομού με παρμεζάνα και σαλάτα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κεφτεδάκια να τα πούμε; Κροκέτες; όπως και να τα πείτε πρέπει να τα φτιάξετε! Υπέροχα κεφτεδάκια από σολωμό, με μια υπέροχη σος και σαλάτα ότι πρέπει για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας!
Για τον σολομό:
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους190°C.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε τον σολομό πάνω στο ταψί,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με κύμινο και θυμάρι.
- Τοποθετούμε στο κάθε κομμάτι σολομού 2 λεπτές φέτες λεμονιού και το ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Για την συνοδευτική σως:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Για τις κροκέτες:
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την κρούστα, (νιφάδες ρυζιού και τυρί τριμμένο).
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον ψημένο σολομό και τον σπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες διαμέτρου 1,5 εκ.
- Περνάμε το κάθε κεφτεδάκι από το μείγμα της κρούστας και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με 1 εκ λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί, αφού τα τηγανίσουμε, για να αφαιρέσουμε τα περιττά λάδια.
- Σερβίρουμε ζεστά με την συνοδευτική σος και την σαλάτα.
TIP
- Φυσικά και μπορεί να γίνει με ότι άλλο ψάρι θέλετε.
- Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο για να αποφύγετε το τηγάνισμα. Δοκιμάστε να τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή λιγότερο ανάλογα το μέγεθος τους.