
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚρεμώδης σούπα τριών μανιταριών με θυμάρι και κύμινο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καταπληκτική σούπα μανιταριών. Το κάθε είδος από τα 3 μανιτάρια δίνει τη δική του μοναδική γεύση, η πατάτα κάνει τη σούπα κρεμώδη χωρίς να χρειάζεται να βάλουμε κρέμα γάλακτος και τα αρωματικά δίνουν τις δικές τους γευστικές νότες. Κύριο χαρακτηριστικό της σούπας είναι ότι όλα τα λαχανικά ψήνονται πρώτα με αποτέλεσμα η γεύση να είναι ακόμα πιο έντονη.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα λαχανικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε την λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε πάνω τα λαχανικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με το κύμινο και το νερό.
- Καλύπτουμε τα λαχανικά με νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι. Με ένα μπλέντερ χεριού ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν πουρές. Για να έχουμε μια πιο βελουδένια υφή, περνάμε τη σούπα από σουρωτήρι.
- Αλατοπιπερώνουμε εάν χρειάζεται και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τσίλι (αν θέλουμε) έτσι ώστε η σούπα να γίνει πιο πικάντικη.
- Σερβίρουμε σε μικρό μπολ με γαρνιτούρα όπως στραγγιστό γιαούρτι, σχοινόπρασο και μπρουσκέτα με λιωμένο τυρί.
Για τις μπρουσκέτες:
- Κόβουμε τη μπαγκέτα σε πλάγιες φέτες.
- Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε τις φέτες από το φούρνο και απλώνουμε το τυρί από πάνω.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί
TIP
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σούπα απλά με το να βράσουμε τα λαχανικά αν θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο αλλά δεν θα είναι το ίδιο νόστιμη.
- Τα πορτομπέλο δεν είναι απαραίτητο να τα καθαρίσουμε. Απλά η σούπα μας θα πάρει πιο σκούρο χρώμα.