
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το ρολό
850 g g | Χοιρινό ρολό Χοιρινό ρολό | ||
150 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
500 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
200 g g | Πράσα Πράσο | ||
χονδροκομμένο | |||
200 g g | Κρεμμύδια Κρεμμύδι | ||
ξερό, ψιλοκομμένο | |||
170 g g | Καρότα Καρότο | ||
χονδροκομμένο | |||
1 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα Σκόρδο | ||
200 g g | Λευκό κρασί Λευκό κρασί | ||
1 κλαδάκια κλαδάκι | Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο | ||
2 κλαδάκια κλαδάκι | Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι |
Για το κριθαράκι
200 g g | Κριθαράκι Κριθαράκι | ||
60 g g | Λευκό κρασί Λευκό κρασί | ||
120 g g | Κρεμμύδια Κρεμμύδι | ||
ξερό, ψιλοκομμένο | |||
80 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
100 g g | Μανιτάρια Μανιτάρι | ||
κομμένα | |||
400 g g | Τομάτες Τομάτα | ||
κονκασέ | |||
150 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
2 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι Πιπέρι |
Κρασάτο γεμιστό ρολό με χονδρό κριθαράκι
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
1:00
h
(1)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνετε 100 g ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
- Tοποθετείτε σε αυτό το χοιρινό ρόλο, για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σβήνετε με το κρασί
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και το μαγειρεύετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε τα υπόλοιπα 50 g ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο.
- Μαγειρεύετε για 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτετε το ρολό και ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί για 35 με 40 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό στην κατσαρόλα 2-3 φορές.
- Για το κριθαράκι, πρώτα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 3 λεπτά.
- Προσθέτετε το κριθαράκι και το σοτάρετε, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Ύστερα σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά και
- Ρίχνετε και την τομάτα.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα μανιτάρια και τον ζωμό λαχανικών.
- Αλατοπιπερώνετε, όταν τραβήξει τα υγρά του
- Για το σερβίρισμα βάζετε σε ένα πιάτο το κριθαράκι και από πάνω τοποθετείτε το ρολό, κομμένο σε ροδέλες.
- Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα.
- Στο τέλος στολίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο