Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε τα 100g ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
- Σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
- Tοποθετούμε προσεκτικά στο τηγάνι το χοιρινό ρόλο και το σοτάρουμε γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές του για να πάρει χρώμα για 10-12 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε, μέχρι να σωθούν σχεδόν τα υγρά του.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα 50g ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο.
- Σοτάρουμε για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρολό και προσεκτικά ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 35-40 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό στην κατσαρόλα 2-3 φορές.
- Για το κριθαράκι, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για 1-2 λεπτά.
- Ύστερα σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τη τομάτα.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον ζωμό λαχανικών.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, όταν τραβήξει τα υγρά του και δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλάτι.
- Για το σερβίρισμα βάζουμε σε μια πιατέλα το κριθαράκι και από πάνω τοποθετούμε το ρολό, κομμένο σε ροδέλες.
- Περιχύνουμε το ρολό με λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα του.
- Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό το οποίο ετοιμάζεται σε λίγο χρόνο. Το ρολό χοιρινό είναι πολύ απλό στο ψήσιμό του και το κριθαράκι είναι γεμάτο γεύση από τα μανιτάρια και τις τομάτες. Ένα φαγητό ακόμα και για επίσημο τραπέζι που θα μαγέψει τους καλεσμένους μας.
TIPS
1. Τα λαχανικά που βάλαμε μαζί με το ρολό δεν τα σερβίρουμε. Έδωσαν όλη τους τη γεύση στο φαγητό. Αν θέλουμε μπορούμε να τα προσθέσουμε στο κριθαράκι μαζί με τα μανιτάρια.
2. Αντί για κριθαράκι μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι σαν πιλάφι.
3. Για διαφορετικές υφές στο φαγητό μπορούμε να μην βάλουμε όλο το κριθαράκι από την αρχή. Το 1/3 να το σοτάρουμε περισσότερο και το υπόλοιπο να το βάλουμε 1 λεπτό αργότερα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 1335 kcal
Υδατάνθρακες: 63,8 γρ.
Σάκχαρα: 16,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 38 γρ.
Λιπαρά: 104,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 28,9 γρ.