Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τεμαχίζουμε τα κουνέλια σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κεφάλια.
- Ζεσταίνουμε 100 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Σοτάρουμε 4 σκελίδες σκόρδο και το δενδρολίβανο, μετά προσθέτουμε και το κρέας και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Αλατοπιπερώνουμε με το μισό αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο ταψί τον ζωμό λαχανικών , το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, την τομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο σκόρδο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το κρεμμύδι πάνω στο οποίο έχουμε καρφώσει τα γαρίφαλα.
- Μεταφέρουμε και τοποθετούμε και τα τεμαχισμένα κουνέλια στο ταψί και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κοκκάρια και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα περίπου.
- Μοιράζουμε στα πιάτα και στολίζουμε με φύτρες.
Μία από τις υπέροχες ελληνικές συνταγές που πραγματικά πρέπει να την κάνετε. Το κουνέλι στιφάδο είναι ένα εορταστικό και ιδιαίτερο πιάτο που σίγουρα δεν είναι για να το κάνεις μεσοβδόμαδα αν και δεν είναι ένα πολύπλοκο φαγητό. Ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά στην εκδοχή αυτή της παραδοσιακής συνταγής και απλά είναι η ισορροπία των υλικών που πραγματικά κάνει αυτό το πιάτο μοναδικό.Δοκιμάστε το!
TIPS
1. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πολύ από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος. Όσο μεγαλύτερα, τόσο περισσότερη ώρα ψήσιμο χρειάζονται.
2. Δεν έχει σημασία η σειρά που βάζουμε τα υγρά μέσα στο ταψί.
3. Για να είναι πιο εύκολο να κάτσει η λαδόκολλα πάνω στο ταψί την βρέχουμε και την στραγγίζουμε καλά.
4. Φυσικά το φαγητό μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο ή και άλλο κρέας. Απλά αλλάζει ο χρόνος ψησίματος.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 980 kcal
Υδατάνθρακες: 27,6 γρ.
Σάκχαρα: 12,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 86,7 γρ.
Λιπαρά: 54,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 11,5 γρ.