Κάθε μέρα αξίζει
Κοτόπουλο Shawarma με σάλτσα ταχίνι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Στήθη κοτόπουλου Στήθος κοτόπουλο
(ή μπούτι, χωρίς πέτσα)
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μεγάλα, κόκκινα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα έξι )
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ξεφλουδισμένες και λιωμένες)
φλιτζάνια φλιτζάνι Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(¼)
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(½, Ιμαλαΐων)
1 κ.γ. κ.γ. Μαύρο πιπέρι Μαύρο πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο)
1 κ.γ. κ.γ. Κύμινο Κύμινο
(αλεσμένο)
1 κ.γ. κ.γ. Πάπρικα Πάπρικα
κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
(½)

Για τη σάλτσα ταχίνι:

1 φλιτζάνια φλιτζάνι Γιαούρτι Γιαούρτι
200 g g Ρεβίθια Ρεβίθια
(ψημένα)
2 κ.γ. κ.γ. Ταχίνι Ταχίνι
2 κ.γ. κ.γ. Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

2 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος, φρέσκος)
Γιαούρτι Γιαούρτι
Ρόδια Ρόδι
2 κ.σ. κ.σ. Κουκουνάρια Κουκουνάρι
(ελαφρώς καβουρδισμένο)

Κοτόπουλο Shawarma με σάλτσα ταχίνι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:20 h
(28)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Το Shawarma είναι ένα άλλο είδος γύρου… Η διαφορά με τον δικό μας είναι κυρίως τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούν στη μέση Ανατολή. Γενικά και η έννοια του δικού μας γύρου έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια μιας και το χοιρινό δεν είναι το μοναδικό κρέας που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το γευστικό αυτό πιάτο. Πλέον μπορείς να βρεις κοτόπουλο, αρνί, ακόμα και προβατίνα στα ψαγμένα μαγαζιά της πόλης οπότε οι διαφορές με το shawarma όλο και μικραίνουν. Εδώ σας δείχνουμε τη μαρινάδα καθώς επίσης και την υπέροχη και λίγο διαφορετική σάλτσα με ταχίνι που κάνει μια μεγάλη διαφορά στη γεύση.

Μέθοδος παρασκευής

Για το κοτόπουλο

  1. Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι αναμειγνύοντάς τα με τη μαρινάδα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 C°.
  5. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε το κοτόπουλο.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε σε μερίδες εάν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα ταχινιού

  1. Πολτοποιούμε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ.
  2. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ.

Για το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το βάζουμε στη συνέχεια σε ένα μπολ.
  2. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Το περιχύνουμε με τη σάλτα από ταχίνι και γιαούρτι και πασπαλίζουμε με κουκουνάρι, μαϊντανό και ρόδι.

TIP

  1. Το κοτόπουλο μπορούμε να το κόψουμε και σε λεπτές φέτες και να το περάσουμε για μερικά λεπτά μόνο από το τηγάνι αν θέλουμε να αποφύγουμε το φούρνο.
  2. Αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρνί.

2 Προσφορές

Deluxe Μύλος αλατιού ποικιλίαDeluxe Μύλος αλατιού ποικιλία
Deluxe Μύλος αλατιού ποικιλία
29.09 - 05.10
4,49*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.
Εύ Ελαιόλαδο XXLΕύ Ελαιόλαδο XXL
Εύ Ελαιόλαδο XXL
29.09 - 05.10
Απίστευτη τιμή
21,59*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μούλτι Μπλέντερ