
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το σερβίρισμα:
Χυμός λεμόνι
Χυμός λεμόνι (από ½ λεμόνι) | ||
Σκληρό τυρί
Σκληρό τυρί (όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο) | ||
Μαϊντανός Μαϊντανός | ||
Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚοτόπουλο με κριθαράκι στην κατσαρόλα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εδώ σας έχουμε μια ιδιαίτερη εκδοχή γιουβέτσι στην κατσαρόλα και με κοτόπουλο. Το κριθαράκι ταιριάζει πολύ σε αυτό το πιάτο και πρέπει να σερβιριστεί αμέσως έτσι ώστε τα αρώματα να είναι δυνατά.
- Χρησιμοποιούμε μια αντικολλητική πλατιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
- Προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Ακολούθως, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγουν τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Προσθέτουμε το καρότο, το κριθαράκι, τη ντομάτα πασάτα, το ζεστό νερό, την πρέζα ζάχαρης, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι με ένα καπάκι.
- Βράζουμε για 12 λεπτά ανακατεύοντας ανά 2 λεπτά συνεχώς για να μην κολλήσει (το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό όταν τελειώσει το μαγείρεμα).
- Αφού το κριθαράκι ψηθεί, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε για ακόμα πέντε λεπτά εκτός φωτιάς μέχρι το γιουβέτσι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Αφού ετοιμαστεί, ξεσκεπάζουμε το φαγητό, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο, μαϊντανό και θυμάρι.
ΤΙP
- Το κοτόπουλο μπορείτε να το έχετε μισοψήσει από την προηγούμενη και να τελειώσετε το ψήσιμο του φαγητού πριν το σερβίρετε.
- Γίνεται υπέροχο και με λουκάνικα αντί για κοτόπουλο.