
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για την μαρινάδα:
Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου | ||
Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί | ||
Κρεμμύδια Κρεμμύδι | ||
Bouquet garni Bouquet garni |
Για το μαγείρεμα:
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚοτόπουλο κρασάτο “Poulet au Vin Rouge”
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ένα κρασάτο κοτόπουλο υπάρχει σχεδόν σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Προέλευση έχει την Ιταλία και τη Γαλλία αν και σίγουρα υπήρχε και στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε το φαγητό έχει την τάση να ακολουθεί τους ανθρώπους και να κινείται από χώρα σε χώρα. Εξαιρετικό πιάτο, αρωματικό και comfort είναι από τα αγαπημένα πιάτα της Κυριακής! Δοκιμάστε εδώ μια γαλλική εκτέλεση που θα σας αρέσει πολύ.
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά της μαρινάδας.
- Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί από 8 μέχρι 24 ώρες.
- Αφού μαριναριστεί, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε το κοτόπουλο και το κρασί.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο και τσιγαρίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και κρατάμε το λίπος από το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το mirepoix: κρεμμύδι, καρότο και μανιτάρια. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί από τη μαρινάδα και το ζωμό.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα μπούτια.
- Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς καπάκι και ανά διαστήματα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
TIP
- Κανονικά το mirepoix περιέχει κρεμμύδι, καρότο και σέλερυ αλλά πολλές φορές αλλάζουμε κάποιο από τα λαχανικά του μείγματος με κάποιο άλλο. Γενικά σαν Mirepoix εννοούμε λαχανικά κομμένα σε μικρούς κύβους τα οποία τα μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.
- Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το μέγεθος της κατσαρόλας και την ένταση της φωτιάς.