Κάθε μέρα αξίζει!
Κοτόπουλο κρασάτο “Poulet au Vin Rouge”

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για την μαρινάδα:

Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου
Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
Κρεμμύδια Κρεμμύδι
Bouquet garni Bouquet garni

Για το μαγείρεμα:

1 κ.σ. κ.σ. Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
100 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, κομμένο σε μικρούς κύβους)
1 Καρότα Καρότο
(μεγάλο, κομμένο σε μικρούς κύβους)
100 g g Μανιτάρια Μανιτάρι
(λευκά, κομμένα σε φέτες)
1 Μανιτάρια Μανιτάρι
(πορτομπέλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένο)
2 φλιτζάνια φλιτζάνι Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
(ξηρό, αυτό που θα κρατήσουμε από την μαρινάδα)
φλιτζάνια φλιτζάνι Ζωμός κοτόπουλου Ζωμός κοτόπουλου
(½)
Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο )
Αλάτι Αλάτι
(εάν χρειάζεται)
4 Beurre manié Beurre manié
(2 κ.σ. αλεύρι ανακατεμένο με 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο)
Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα)

Κοτόπουλο κρασάτο “Poulet au Vin Rouge”

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:20 h
(9)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα κρασάτο κοτόπουλο υπάρχει σχεδόν σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Προέλευση έχει την Ιταλία και τη Γαλλία αν και σίγουρα υπήρχε και στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε το φαγητό έχει την τάση να ακολουθεί τους ανθρώπους και να κινείται από χώρα σε χώρα. Εξαιρετικό πιάτο, αρωματικό και comfort είναι από τα αγαπημένα πιάτα της Κυριακής! Δοκιμάστε εδώ μια γαλλική εκτέλεση που θα σας αρέσει πολύ.

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί από 8 μέχρι 24 ώρες.
  3. Αφού μαριναριστεί, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε το κοτόπουλο και το κρασί.
  4. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο και τσιγαρίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και κρατάμε το λίπος από το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το mirepoix: κρεμμύδι, καρότο και μανιτάρια. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  8. Σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί από τη μαρινάδα και το ζωμό.
  9. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα μπούτια.
  10. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  11. Αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς καπάκι και ανά διαστήματα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  12. Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

TIP

  1. Κανονικά το mirepoix περιέχει κρεμμύδι, καρότο και σέλερυ αλλά πολλές φορές αλλάζουμε κάποιο από τα λαχανικά του μείγματος με κάποιο άλλο. Γενικά σαν Mirepoix εννοούμε λαχανικά κομμένα σε μικρούς κύβους τα οποία τα μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.
  2. Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το μέγεθος της κατσαρόλας και την ένταση της φωτιάς.

6 Προσφορές

Μανιτάρια λευκάΜανιτάρια λευκά
Μανιτάρια λευκά
28.09 - 04.10
-20%
2,19 €
1,75
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελλάδας XXLΦιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελλάδας XXL
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελλάδας XXL
28.09 - 04.10
+20% δώρο
6,59
Deluxe Μύλος πιπεριού Deluxe Μύλος πιπεριού
Deluxe Μύλος πιπεριού
28.09 - 31.01
4,69
Ελληνικά καρότα XXLΕλληνικά καρότα XXL
Ελληνικά καρότα XXL
05.10 - 11.10
Απίστευτη τιμή
1,49
Μανιτάρια λευκάΜανιτάρια λευκά
Μανιτάρια λευκά
05.10 - 11.10
Μόνο
2,19
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
05.10 - 11.10
-25%
1,59 €
1,19