Κάθε μέρα αξίζει!
Κοκκινιστές χυλοπίτες με ανάμεικτα λαχανικά, φέτα και βασιλικό

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

500 g g Χυλοπίτες Χυλοπίτες

Για τη σάλτσα:

2 κ.σ. κ.σ. Φυτικό λάδι Φυτικό λάδι
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτριο, ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένες)
100 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
(ξηρό)
800 g g Σάλτσα τομάτας Σάλτσα τομάτας
(κονκασέ)
1 κ.γ. κ.γ. Ξερό θυμάρι Ξερό θυμάρι
1 κ.γ. κ.γ. Μαύρο πιπέρι Μαύρο πιπέρι
(τριμμένο)
1 κ.σ. κ.σ. Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
2 κ.σ. κ.σ. Βασιλικός Βασιλικός
(ψιλοκομμένο)

Για τα λαχανικά:

2 Μελιτζάνες Μελιτζάνα
(μέτριες)
2 Κολοκύθια Κολοκύθι
(μικρά)
2 Πιπεριές Πιπεριά
(κόκκινες)
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτρια)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. κ.σ. Μηλόξιδο Μηλόξιδο
4 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)
Πιπέρι Πιπέρι
Αρωματικά ψιλοκομμένα Αρωματικά ψιλοκομμένα

Για γαρνίρισμα:

Τυρί φέτα Τυρί φέτα
Βασιλικός Βασιλικός
(Φύλλα φρέσκου βασιλικού)

Κοκκινιστές χυλοπίτες με ανάμεικτα λαχανικά, φέτα και βασιλικό

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:30 h
(7)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Υπέροχες οι χυλοπίτες με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μπόλικα λαχανικά. Είναι από τα πολύ εύκολα, παραδοσιακά φαγητά μας, αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε τι θα χρειαστούμε.

Για τα λαχανικά:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
  3. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέτουμε σκόρδο, μηλόξιδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι,κι αρωματικά. Ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε αραιά σε ταψί με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε για 25’ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακολούθως, ανακατεύουμε ακόμα μια φορά και τα αφήνουμε ξανά να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.

Για τη σάλτσα:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάδι και το αλάτι μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγουν τα αρώματα του για ένα λεπτό ακόμα.
  3. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το βασιλικό.
  5. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  6. Όταν μαγειρευτεί η σάλτσα εάν θέλουμε προσθέτουμε βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα.

Για το τελείωμα:

  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
  3. Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα και φρέσκο βασιλικό.

TIP

Φυσικά μπορούμε να εμπλουτίσουμε το πιάτο μας και ιδίως τη σάλτσα με λίγο λουκάνικο ή μπέικον ή λούζα.

7 Προσφορές

Πιπεριές mix  ΔράμαςΠιπεριές mix  Δράμας
Πιπεριές mix Δράμας
09.12 - 09.12
-30%
2,85 €
1,99
Νώμα Χυλοπίτες ΜετσόβουΝώμα Χυλοπίτες Μετσόβου
Νώμα Χυλοπίτες Μετσόβου
11.12 - 13.12
-30%
1,79 €
1,25
Deluxe Μύλος πιπεριού Deluxe Μύλος πιπεριού
Deluxe Μύλος πιπεριού
28.09 - 31.01
4,69
Deluxe Σάλτσα τομάτας Deluxe Σάλτσα τομάτας
Deluxe Σάλτσα τομάτας
28.09 - 31.01
2,49
Xenia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοXenia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Xenia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
07.12 - 13.12
Μόνο για λίγο
39,95
Μοσχοφίλερο  Π.Γ.Ε. ΠελοπόννησοςΜοσχοφίλερο  Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
Μοσχοφίλερο Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
07.12 - 13.12
-20%
2,99 €
2,39
Barilla Έτοιμη σάλτσα ζυμαρικών NapoletanaBarilla Έτοιμη σάλτσα ζυμαρικών Napoletana
Barilla Έτοιμη σάλτσα ζυμαρικών Napoletana
07.12 - 13.12
Μόνο για λίγο
5,25