
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη σάλτσα:
Για τα λαχανικά:
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚοκκινιστές χυλοπίτες με ανάμεικτα λαχανικά, φέτα και βασιλικό
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχες οι χυλοπίτες με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μπόλικα λαχανικά. Είναι από τα πολύ εύκολα, παραδοσιακά φαγητά μας, αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε τι θα χρειαστούμε.
Για τα λαχανικά:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέτουμε σκόρδο, μηλόξιδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι,κι αρωματικά. Ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε αραιά σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 25’ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακολούθως, ανακατεύουμε ακόμα μια φορά και τα αφήνουμε ξανά να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
Για τη σάλτσα:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάδι και το αλάτι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγουν τα αρώματα του για ένα λεπτό ακόμα.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το βασιλικό.
- Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Όταν μαγειρευτεί η σάλτσα εάν θέλουμε προσθέτουμε βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα.
Για το τελείωμα:
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
- Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα και φρέσκο βασιλικό.
TIP
Φυσικά μπορούμε να εμπλουτίσουμε το πιάτο μας και ιδίως τη σάλτσα με λίγο λουκάνικο ή μπέικον ή λούζα.