
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚλασσικά παξιμάδια με σταφίδες και αμύγδαλα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εμείς τα ξέρουμε σαν παξιμάδια αλλά στην Ιταλία αυτά τα σούπερ τραγανά διπλοφουρνιστά παξιμάδια λέγονται Μπισκότι και είναι πραγματικά μια αποκάλυψη για όσους δεν τα έχουν δοκιμάσει ποτέ. Είναι μια λίγο ιδιαίτερη συνταγή που το ψήσιμό της γίνεται σε 2 στάδια αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε. Οι σταφίδες και τα αμύγδαλα είναι πηγή βιταμινών και ενέργειας! Ένα υπέροχο σνακ για όλη την οικογένεια!
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα μαζί με 3 κ.σ. μπράντι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να προσθέσουμε το αλεύρι.
- Σε δύο μέτρια μπολ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα τρίτο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα σύρμα, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας το ίδιο σύρμα που χτυπήσαμε τη μαρέγκα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, ενώνουμε απαλά τη μαρέγκα μαζί με το μείγμα του κρόκου μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Ακολούθως προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα αυγά το αλεύρι ανακατεμένο καλά με το baking powder.
- Στο μικρό μπολ που έχουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με τις σταφίδες στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. Μεταφέρουμε το μισοψημένο μείγμα σε μια σανίδα κοπής και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
- Μέχρι να κρυώσει χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Κόβουμε το μείγμα σε 12 μεγάλες λωρίδες και μετά τις λωρίδες στα δύο για να σχηματιστούν μικρά παξιμάδια.
- Τοποθετούμε πλαγίως στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως γυρνάμε τα παξιμάδια και από την άλλη μέχρι να ροδίσουν για ακόμη 15 λεπτά.
- Αφού ψηθούν τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.
TIPS
1. Μπορούμε να βάλουμε άλλους ξηρούς καρπούς και ακόμα και κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα.
2. Βάλτε τα μαζί με το δοχείο στην κατάψυξη αν θέλετε να τα διατηρήσετε περισσότερο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά παξιμάδι (1/24 συνταγής)
Ενέργεια: 80 kcal
Υδατάνθρακες: 12,2 γρ.
Σάκχαρα: 7,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 2,3 γρ.
Λιπαρά: 2,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.