Κανταΐφι κιουνεφέ

Κανταΐφι κιουνεφέ

ΔυσκολίαΜέτρια
Προετοιμασία40 min
Χρόνος45 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Ένα αγαπημένο γλυκό της Μέσης Ανατολής. Συνήθως γίνεται με ένα ειδικό τυρί που δεν είναι εύκολο να βρεθεί αλλά εδώ με τη βοήθεια της Αναρής θα γίνει τέλειο μαζί με τη μοτσαρέλα που θα του δώσει μια υπέροχη μαστιχωτή υφή. Το γλυκό αυτό δεν περιμένει τους καλεσμένους αλλά αντιθέτως οι καλεσμένοι περιμένουν το Κιουνεφέ! Οπότε αυτό το κάνει λίγο δύσκολο στην επιλογή του για γλυκό μετά από ένα μεγάλο δείπνο μιας και χρειάζεται κάποια προετοιμασία και αρκετή ώρα για το ψήσιμό του.

    Για το σιρόπι

    Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού το αφήνουμε να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.

    Για το κιουνεφέ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε τα δύο ταψάκια των 20 εκατοστών.
  2. Αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μας μέχρι να χωρίσουνοι ίνες του και μετά το ψιλοκόβουμε λίγο με ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι πολύ μακριές οι ίνες του.
  3. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι στα δύο ταψάκια.
  4. Πατάμε το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη ώστε να γίνει πιο επίπεδο και να στρώσει καλά.
  5. Στη συνέχεια με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το κανταΐφι με βούτυρο.
  6. Θα πρέπει να βραχεί ελαφρώς έτσι θα χρησιμοποιήσουμε λιγότερο από τη μισή ποσότητα.
  7. Πασπαλίζουμε το κανταΐφι με τα τυριάκαι καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι που μας έχει μείνει.
  8. Πατάμε ξανά το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη μας.
  9. Τέλος με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το κανταΐφι με τον υπόλοιπο βούτυρο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  11. Όταν βγουν τα γλυκά από το φούρνο τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μέχρι να το απορροφήσουν όλο.
  12. Τα αναποδογυρίζουμε επάνω σε σανίδα κοπής και τα κόβουμε σε μερίδες.
  13. Το σερβίρουμε αμέσως με μπάλα παγωτού, ψιλοκομμένα φιστίκια, και γλυκό κεράσι

    TIP

    Στα 3/4 του χρόνου ψησίματος μπορείτε να αναποδογυρίσετε το περιεχόμενο και να το ξαναβάλουμε στα ταψάκια και να συνεχίσετε το ψήσιμο.. έτσι θα έχουμε ένα πιο πλακέ και εμφανίσιμο γλυκό.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/10 συνταγής):

    Ενέργεια: 563 kcal

    Υδατάνθρακες: 57,5 γρ.

    Σάκχαρα: 30,6 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 1,9 γρ.

    Πρωτεΐνη: 15,7 γρ.

    Λιπαρά: 30,8 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 15,7 γρ.