Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια σε τρεχούμενο κρύο νερό.
- Βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα μαζί με τα καλαμαράκια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα καλαμάρια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπύρα, την μουστάρδα, το χυμό, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι που το έχουμε στραγγίσει και ανακατεύουμε καλά.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό, μερικές κορφές από κλαδάκια δενδρολίβανου και φρέσκο ελαιόλαδο.
Τι ωραία συνταγή! Πρώτα πρώτα ετοιμάζεται στο πι και φι! Τα καλαμαράκια ταιριάζουν τόσο καλά με τα ζυμαρικά και η μουστάρδα εκτός από ωραία γεύση είναι αυτή που δένει τη σάλτσα δίνοντάς μας μια πραγματικά καταπληκτική γεύση. Το τζίντζερ μας δίνει φρεσκάδα, ο χυμός πορτοκαλιού και η μπύρα πραγματικά μας κρατάνε τις οξύτητες χαμηλά και μας αρωματίζουν απαλά το αποτέλεσμα. Γενικά μια συνταγή που θα την λατρέψετε!
TIPS
1. Τα ζυμαρικά μπορούμε να τα έχουμε προβράσει αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να τα έχουμε κρυώσει με μπόλικο παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Στην περίπτωση αυτή όμως θα χάσουμε λίγο από το χύλωμα της σάλτσας.
2. Να θυμόμαστε καλά ότι τα μαλάκια όπως τα καλαμαράκια και οι σουπιές θέλουν λίγο μαγείρεμα γιατί μετά σκληραίνουν πολύ.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 723 kcal
Υδατάνθρακες: 65,6 γρ.
Σάκχαρα: 7,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 47,9 γρ.
Λιπαρά: 30,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,8 γρ.