Κάθε μέρα αξίζει
Γρονθόπιτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

10 Φύλλο Φύλλο
κρούστας
1 Κοτόπουλα Κοτόπουλο
250 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
κομμένο σε μισές λεπτές ροδέλες

1,5 Ζωμός κοτόπουλο Ζωμός κοτόπουλο
6 Αυγά Αυγό
200 Σιμιγδάλι Σιμιγδάλι
ψιλό
15 Αλάτι Αλάτι
1 Πιπέρι Πιπέρι
2 Κύμινο σε σκόνη Κύμινο σε σκόνη
100 Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων 

50 Ξίδι Ξίδι
για το ξέπλυμα του κοτόπουλου


Γρονθόπιτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

Μοιράσου τη συνταγή
1:00 h
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μεσαία κομμάτια και το ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Το περνάτε έπειτα με λίγο ξίδι και το στεγνώνετε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  4. Μόλις μαραθεί, προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτετε τον ζωμό κότας και αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε το κοτόπουλο με μια τρυπητή κουτάλα.
  7. Σουρώνετε τα υγρά με ένα σουρωτήρι σε μια άλλη κατσαρόλα και τα βάζετε στη φωτιά να βράσουν.
  8. Μόλις βράσουν τα υγρά, προσθέτετε το σιμιγδάλι και χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά.
  9. Ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  10. Kαλό είναι να επιμείνετε, ώστε να πετύχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα.
  11. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην κρέμα μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
  12. Ανακατεύετε πολύ καλά με γρήγορες κινήσεις, για να μην «κόψει» η κρέμα.
  13. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  14. Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια με το μαχαίρι.
  15. Τα βάζετε στην κρέμα από το σιμιγδάλι και ανακατεύετε.
  16. Βουτυρώνετε την επιφάνεια ενός ταψιού και στρώνετε τα μισά φύλλα (βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο χωριστά).
  17. Στη συνέχεια απλώνετε την κρέμα με το κοτόπουλο και από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία που κάνατε με τα φύλλα που βάλατε από κάτω.
  18. Γυρνάτε τις άκρες από τα φύλλα μέσα στο ταψί και τις βουτυρώνετε.
  19. Οδηγία: Πρέπει να στήσετε την πίτα γρήγορα, για να μην στεγνώσει το φύλλο.
  20. Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 °C πάνω-κάτω αντίσταση για 30 λεπτά.
  21. Στα 30 λεπτά κλείνετε τη φωτιά πάνω κάτω και τοποθετείτε το ταψί στη σχάρα πιο χαμηλά στον φούρνο και ανάβετε μόνο την κάτω αντίσταση.
  22. Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά και αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.