
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τα κεμπάπ:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 βαζάκι βαζάκι | Σάλτσα τομάτας
Σάλτσα τομάτας (Νάπολι, που ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΓιαουρτλού κοτόπουλο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αγαπάμε τα κεμπάπ και ιδίως σε αυτή τη συνταγή που τα φτιάχνουμε από κιμά κοτόπουλου με λιγότερα λιπαρά. Συνοδεύονται με πίτες, σάλτσα με γιαούρτι και φέτα αλλά και σάλτσα ντομάτας. Δύσκολο φαίνεται έτσι; ούτε καν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε τα κεμπάπ. Τα υπόλοιπα γίνονται στο πι και φι!
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Απλά ανακατεύουμε τα υλικά της συνταγής.
Για τα κεμπάπ:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε.
2. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Πλάθουμε τον κιμά σε στενόμακρα μπιφτέκια, περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι και ψήνουμε στη σχάρα γυρνώντας τα ανά ένα- δυο λεπτά μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα.
Ανάλογα το πόσο χοντρά θα τα πλάσατε μπορεί να πάρουν από 15 έως 20 λεπτά.
3. Παράλληλα λαδώνουμε τις πίτες και τις ψήνουμε στη σχάρα.
4. Τοποθετούμε τη ζεστή πίτα επάνω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ακολούθως, βγάζουμε το μπιφτέκι από το ξύλινο σουβλάκι και το τοποθετούμε επάνω στην πίτα.
5. Περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα ντομάτας.
6. Με ένα κουτάλι της σούπας προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με το μείγμα του κρεμμυδιού.
TIP
Φυσικά μπορεί να γίνει η συνταγή και με μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού αλλά και αρνίσιου κιμά!