Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλένουμε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και αφαιρούμε τα "πόδια" τους αλλά δεν τα πετάμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα με τη βάση (κοίλο μέρος) προς τα επάνω.
- Μοιράζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέσα στα μανιτάρια και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
- Παράλληλα τα "πόδια" των μανιταριών τα βάζουμε στο μπολ του μούλτι μαζί με το θυμάρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν θέλουμε το μείγμα να γίνει λιώμα.
- Αφαιρούμε από το μούλτι και προσθέτουμε την πιπεριά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα μισοψημένα μανιτάρια.
- Από πάνω ρίχνουμε το τυρί.
- Μεταφέρουμε ξανά στο φούρνο όπου ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κάτσουν για πέντε λεπτά.
- Κόβουμε το κάθε μανιτάρι στα τέσσερα και σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό.
Υπέροχο ορεκτικό τα μανιτάρια αλλά και πλήρες γεύμα για δύο μαζί με λίγη σαλάτα. Τα μανιτάρια είναι γεμάτα πρωτεΐνες και χωρίς καθόλου λιπαρά οπότε είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Γεμιστά μανιτάρια μπορούμε να κάνουμε με χίλιους τρόπους. Εδώ θα σας δείξουμε μια απλή συνταγή με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας.
TIPS
1. Τα μανιτάρια πορτομπέλο είναι τα γνωστά λευκά μανιτάρια τα οποία απλά τα αφήνουν να μεγαλώσουν περισσότερο και να ανοίξουν.
2. Αντί για λάδι μπορούμε να βάλουμε βούτυρο κατά το ψήσιμο για ακόμα πιο δυνατή γεύση.
3. Με λίγο φυτικό τυρί ή τόφου το πιάτο αυτό γίνεται ό,τι πρέπει για τους βίγκαν φίλους μας.
4. Φυσικά μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε στη γέμιση και να βάλουμε ό,τι θέλουμε, από τυριά και αλλαντικά μέχρι κιμά και μπεσαμέλ.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 251 kcal
Υδατάνθρακες: 12,1 γρ.
Σάκχαρα: 8,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 11,2 γρ.
Λιπαρά: 16,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 9,9 γρ.