Γαρίδες κρασάτες

Γαρίδες κρασάτες

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία40 min
Χρόνος10 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Μια εξαιρετική εύκολη συνταγή, απλή, καλοκαιρινή με ελάχιστο μαγείρεμα, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες που δεν θέλουμε να ανάψουμε τα μάτια της κουζίνας για πολλή ώρα. Οι γαρίδες νόστιμες και τραγανές από το κρασί και τον ζωμό, όξινες από το ξύσμα και την τομάτα. Ένα υπέροχο πιάτο γεμάτο χρώμα που πρέπει να το έχετε στη "φαρέτρα" σας.

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, την τομάτα, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Μόλις ζεσταθούν τα υλικά και πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τις γαρίδες σε μια στρώση και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τις μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.
  5. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί του τηγανιού.
  7. Στολίζουμε με φύλλα μαϊντανού.
  8. TIP

    Αν αγοράσετε ολόκληρες γαρίδες μην πετάξετε τα κεφάλια τους. Κάντε τα ένα ζωμό σοτάροντάς τα σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού σβήσουμε με 100g λευκό κρασί προσθέτουμε αρκετό χλιαρό νερό μέρχι να σκεπαστούν καλά. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην κατάψυξη.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

    Ενέργεια: 199 kcal

    Υδατάνθρακες: 3 γρ.

    Σάκχαρα: 1,1 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 0,5 γρ.

    Πρωτεΐνη: 23,2 γρ.

    Λιπαρά: 9 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 1,1 γρ.