Κάθε μέρα αξίζει!
Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη σούπα:

2 κ.σ. κ.σ. Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
4 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μεγάλα, ξηρά, κομμένα σε λεπτές φέτες)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
φλιτζάνια φλιτζάνι Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
(¼, γλυκό, Κουμανταρία ή Μαυροδάφνη)
2 κ.σ. κ.σ. Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
1 L L Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
1 κ.γ. κ.γ. Μαύρο πιπέρι Μαύρο πιπέρι
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
2 κ.γ. κ.γ. Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι

Για τα κρουτόν:

4 κομμάτια κομμάτι Ψωμιά Ψωμί
(κομμένα στο μέγεθος του μπολ της σούπας ή φρυγανιές)
100 g g Τυρί Emmental Τυρί Emmental
(τριμμένο)

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:30 h
(4)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Εκπληκτική σούπα…μια έκρηξη γεύσης! Η Cucina Povera στα καλύτερά της. Η σούπα αυτή, αν και γνωστή από τους Ρωμαίους και φτιαγμένη με “υλικά των φτωχών”, γνώρισε μια τεράστια αλλαγή στην Γαλλία και έγινε μια σούπα για όλους. Ώρα να τη δοκιμάσετε και εσείς.

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, έως ότου το κρεμμύδι γίνει σκούρο και καραμελωμένο - περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε καλά, ιδίως στη βάση της κατσαρόλας, για να μην κολλήσει το μείγμα.
  3. Στη συνέχεια, βάζουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
  4. Ακολούθως προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι (εάν χρειάζεται), πιπέρι, δάφνη και θυμάρι.
  5. Σιγοβράζουμε για ακόμη 10-12 λεπτά και ανά διαστήματα ξαφρίζουμε τον αφρό που δημιουργείται.
  6. Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε τακρουτόν.Εάνθα χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ψωμί, τα τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να ροδίσουν.
  7. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν και λιώνουν στο στόμα, γεμίζουμε τα μπολ με σούπα μέχρι τα ¾ του δοχείου. Τοποθετούμε επάνω σε κάθε μπολ ένα κρουτόνκαι το τυρί.
  8. Βάζουμε τα πυρίμαχα μπολ σούπας επάνω σε ταψί και τα τοποθετούμε στον ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Σερβίρουμε με προσοχή τη σούπα ζεστή, σε πιατάκι σερβιρίσματος.

TIP

Μπορούμε να έχουμε ετοιμάσει διπλάσια ποσότητα μανιταριών και τα μισά να τα κάνουμε σούπα, ενώ τα άλλα μισά να τα βάλουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.

12 Προσφορές

Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16.11 - 22.11
+500 g δώρο
1,18
Belbake Αλεύρι ντίνκελBelbake Αλεύρι ντίνκελ
Belbake Αλεύρι ντίνκελ
30.11 - 06.12
1,69
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδαςBelbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
16.11 - 22.11
Μόνο για λίγο
1,49
Xωριάτικη φραντζόλαXωριάτικη φραντζόλα
Xωριάτικη φραντζόλα
07.12 - 13.12
2 τεμάχια
1,28 €
1,00
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
07.12 - 13.12
+500 g δώρο
1,18
Καραμολέγκος  Ψωμί τοστ φόρμαΚαραμολέγκος  Ψωμί τοστ φόρμα
Καραμολέγκος Ψωμί τοστ φόρμα
14.09 - 30.11
1,64
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιοΧρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
14.09 - 30.11
Στο εξής -11%
1,34 €
1,19
Tastino American sandwich τοστ σίτου / ολικής άλεσηςTastino American sandwich τοστ σίτου / ολικής άλεσης
Tastino American sandwich τοστ σίτου / ολικής άλεσης
14.09 - 30.11
Στο εξής -8%
2,39 €
2,19
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
19.09 - 30.11
-9%
2,70 €
2,45
Καραμολέγκος  Ψωμί τοστ φόρμαΚαραμολέγκος  Ψωμί τοστ φόρμα
Καραμολέγκος Ψωμί τοστ φόρμα
19.09 - 30.11
-9%
1,64 €
1,48
Αρτοσκεύασμα πολύσποροΑρτοσκεύασμα πολύσπορο
Αρτοσκεύασμα πολύσπορο
07.12 - 13.12
-35%
1,99 €
1,29
Αρτοσκεύασμα πολύσποροΑρτοσκεύασμα πολύσπορο
Αρτοσκεύασμα πολύσπορο
21.09 - 30.11
Στο εξής -16%
2,39 €
1,99