Κάθε μέρα αξίζει!
Χυλοπίτες (Νώμα) με 4 τυριά (γραβιέρα με τρούφα, κεφαλοτύρι Νάξου, γραβιέρα Ίου και φέτα) και απάκι (Νώμα)

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1200 ml ml Ζωμός κοτόπουλου Ζωμός κοτόπουλου
800 g g Γάλα Γάλα
500 g g Χυλοπίτες Χυλοπίτες
150 g g Βούτυρο Βούτυρο
100 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
(με τρούφα, τριμμένη)
100 g g Κεφαλοτύρι Κεφαλοτύρι
(Ν¨άξου, τριμμένο)
75 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
(Ίου, τριμμένο)
75 g g Τυρί φέτα Τυρί φέτα
(ή Καλαθάκι Λήμνου)
Απάκι Απάκι
(Κρήτης, σε μικρά κυβάκια)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο )

Χυλοπίτες (Νώμα) με 4 τυριά (γραβιέρα με τρούφα, κεφαλοτύρι Νάξου, γραβιέρα Ίου και φέτα) και απάκι (Νώμα)

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

30 min
(24)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις χυλοπίτες και με τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και το γάλα. Τις βάζουμε σε μέτρια φωτιά και τις ανακατεύουμε συχνά αλλά όχι συνέχεια για να μην κολλήσουν. Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τρίβουμε στον τρίφτη τα τυριά. Μόλις χυλώσουν οι χυλοπίτες, σβήνουμε τη φωτιά και ενσωματώνουμε τα τυριά. Προσθέτουμε βούτυρο και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ, έχουμε περάσει από ένα τηγάνι τα κυβάκια απάκι να ροδίσουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.