Κάθε μέρα αξίζει
Χταπόδι με πορτοκάλι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Χταπόδια Χταπόδι
230 ml ml Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
110 ml ml Κουμανταρία Κουμανταρία
100 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
(από 1 πορτοκάλι)
Χυμός πορτοκάλι Χυμός πορτοκάλι
(από ½ πορτοκάλι)
1 ξύλο ξύλο Κανέλα Κανέλα
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
Πιπέρι Πιπέρι
(ακοπάνιστο)

Χταπόδι με πορτοκάλι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:35 h
(3)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χωρίς υπερβολή, το πιο νόστιμο χταπόδι που έχουμε δοκιμάσει ποτέ! Εύκολη και γρήγορη αυτή η εναλλακτική με κόκκινο κρασί, κουναμανταριά και πορτοκάλι δίνει ένα αποτέλεσμα όνειρο που θα εντυπωσιάσει εσάς αλλά και κάθε καλεσμένο σας.

Πλένουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να μείνει με μια ωραία σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες

TIP

  1. Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι
  2. Μπορούμε να το ψήσουμε και στο φούρνο μέσα σε γάστρα

1 Προσφορές

Εύ Ελαιόλαδο XXLΕύ Ελαιόλαδο XXL
Εύ Ελαιόλαδο XXL
29.09 - 05.10
Απίστευτη τιμή
21,59*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.